Det opplyser operasjonsleder Ulf Slettan ved Salten politidistrikt til an.no.

- En mann på rundt 20 år fra Bodø meldte seg like før klokka 14.00 til politiet. Han er pågrepet for bilbrukstyveri. Det vil bli tatt blodprøve av mannen for å avdekke om han kan ha vært påvirket av alkohol. Ettersom det er kort tid siden han meldte seg, har vi ikke avhørt ham ennå, sier Slettan til an.no.

Avhørt

Da mannen meldte seg for politiet hadde han ingen alvorlige fysiske skader. Mannen ble i løpet av lørdag ettermiddag avhørt på politistasjonen i Bodø, og ble senere dimittert.

- Vedkommende har erkjent å ha kjørt den stjålne bilen, og han kan nå vente seg et oppgjør både med politiet og med bileier. Ellers har jeg ikke noe mer i den saken, sier operasjonsleder Jan Lekang ved Salten politidistrikt til an.no rundt klokka 19 lørdag kveld.

Store materielle skader

Meldingen om ulykka kom inn til politiet rundt klokka 07.00 lørdag morgen, og ifølge operasjonsleder Henrik Brørs er det snakk om en personbil som har havnet på taket på Soløyvannsveien.

- Det er store materielle skader på bilen, og vi frykter at den eller de som var i bilen da ulykka skjedde er skadet. Ettersom de ikke var på stedet da vi kom til, har vi satt inn store ressurser for å finne sjåføren og eventuelle passasjerer. I tillegg til våre patruljer er også Sea King og Røde Kors involvert i leitinga, sa Brørs til an.no tidlig lørdag morgen.

Rundt klokka 11.15 kunne Ulf Slettan hos Salten politidistrikt fortelle at de fortsatt ikke hadde funnet noen etter trafikkulykka. På det tidspunktet var politiet også i ferd med å avslutte letinga i terrenget rundt skadestedet.

Stjålet bil

- Nå håper vi bare at den eller de som var i den stjålne bilen da ulykka skjedde ikke har kommet til skade, sa operasjonslederen lørdag formiddag.

Bilen som tilhører M3 Anlegg har blitt stjålet fra Dekkmann i Olav Vs gate etter stengetid fredag. Tidlig på morgenkvisten har den eller de som tok bilen, kjørt Soløyvannsveien fra Bertnes, trolig i høy hastighet, før turen endte på taket.

- Etter skadene på bilen å dømme har bilen hatt høy hastighet, og det gjorde oss ekstra engstelige for hva som kan ha skjedd med føreren. Vi kan heller ikke utelukke at det er promille inne i bildet, fortsetter Slettan.

Kjørte av veien

Han forteller at bilen trolig har kommet over på feil side av veibanen før den har kjørt ut og opp i ei skråning. Etter å ha kjørt ut av veien og truffet skråninga, har bilen veltet og rullet tilbake i veibanen igjen.

- Saken kommer nå til å bli etterforsket på vanlig måte, opplyser operasjonsleder Ulf Slettan.