Siste ølet er tappet

Artikkelen er over 12 år gammel

En bryggeriæra er over. I går ettermiddag tappet bryggeriveteran Knut Thorstensen det siste fatet med Nordlandspils, produsert i Bodø.

DEL

Dermed er det kroken på døra for tapperiet i Bankgata. Noe ordfører Odd-Tore Fygle synes er trist.

– Det er en vemodig dag for Bodø. Tapperiet har stått der lenge, og bygget slapp uskadd unna bombingen av byen i 1940, sier Fygle.

1897. Tapperiet i Bankgata har produsert øl helt siden 1897. Fygle påpeker at ølproduksjonen har vært en stor del av byens næringsliv. Derfor mener han det er trist at også tapperiet legges ned, i tillegg til Tine og Gildes produksjonsanlegg.

– Men det handler også mye om følelser, tradisjon og historie. Da de la ned flaskeproduksjonen for noen år siden, vakte det sterke reaksjoner. Og jeg tror nok at det er en del eldre personer i dag som synes det er svært trist at produksjonen stanses for godt.

Navnet. År 2000 var siste tappedag for flasker. De siste årene har Ringnes Nordlandsbryggeriet kun produsert øl for fat og tank. Men Ringens beholder lageret på Rønvikleira, med navnet Nordlandsbryggeriet. Navnet er blitt en merkevare etter det blant annet ble kåret til verdens beste øl 1987. Derfor opprettholder også Ringens produksjonen av Nordlandspils. Men heretter kommer alt fra Ringnes EC Dahls i Trondheim.

75 personer er ansatt hos Ringnes region Nord-Norge som altså har hovedlager i Bodø. Regionsjef Bjarne Holgersen påpeker at de leverer varer fra Saltfjellet til Grense-Jakobselv.

Vemodig. – En historie er over, og det er ikke en glad dag. Men vi har forberedt oss, slik at vi var innstilt på at den ville komme, sier Holgersen.

Nedleggelsen av produksjonen i Bankgata fører ikke til at noen blir sagt opp.

– Men to av de ansatte velger sannsynligvis å slutte på grunn av at de er blitt tilbudt jobb utenfor konsernet, sier Holgersen.

Artikkeltags