Les flere gode saker på AN+. Få full digital tilgang i 8 uker for 99,- Bestill her.

Simon Engelien (24) er helt overveldet over tilbakemeldingene han fikk etter han delte sin historie på gruppen "Workers of Bodø" på Facebook. Siden innlegget ble delt i går har innlegget fått hele 1300 tomler opp og er delt 63 ganger. 108 personer har kommentert innlegget.

– Det gjør meg rørt, og gir meg en gnist, sier han og fortsetter:

– Jeg hadde aldri sett for meg at det skulle få så mye oppmerksomhet. Jeg synes virkelig det er artig å lese så mange positive kommentarer, forteller den unge mannen.

"Kom i jobb"

Tilbake i 2014 var Simon Engelien én av 53 ungdommer som «Kom i jobb» Bodø har hjulpet. Prosjektet skal hjelpe unge mennesker som sliter psykisk med å få seg jobb.

Les også:«Da jeg fikk jobb, fikk jeg også et nytt liv»

– Det er et prosjekt som skal hjelpe folk som har havnet utenfor systemet å komme seg i arbeid igjen, sier han.

Simons historie startet tilbake i 2013:

– Jeg fikk meg ikke lærlingplass og gikk mange runder med Nav og forsøk på å få yrkesrettet attføring. Etter ei stund nådde jeg det siste punktet og det var ingen ting som passet. Etter det falt jeg ut av systemet.

En del av den unge mannen hadde manglende motivasjon etter å ha sendt et titalls jobbsøknader uten hell.

– Så gikk det bare nedover.

Artikkelen fortsetter under bildet

Han forteller om lange turer gatelangs på nattestid, noe som ga han en følelse av å være "hjemme".

Jeg var lei av mitt eget selvbilde og sank dypere ned.

Simon kommer fra et musikals hjem, og har hatt gitaren som følgesvenn gjennom store deler av livet.

– Det ble en form for terapi for meg, jeg komponerte musikk selv som gjorde at jeg greide å rømme litt fra virkeligheten.

Jeg kunne erstatte sorgen med glede, i alle fall for en liten stund.

Gråt seg i søvn

Når det led på som verst forteller Simon at han gråt seg selv i søvn fordi han hørte det han omtaler som grusomme stemmer som brøt ned selvtilliten og ba han gjøre ting han ikke ønsker å tenke på i dag.

– Det går bra, så lenge man unngår å gjøre ord til handlinger.

Vendepunktet for Simon kom da han kontaktet psykoseteamet på NPS.

– Jeg hadde flere samtaler med psykolog og arbeidslivsspesialister, de hjalp meg i riktig retning.

Simon kom igjen i kontakt med Nav, denne gangen med nyfunnet motivasjon og pågangsmot. Etter en evaluering av personligheten kom gladmeldingen han hadde ventet på:

Artikkelen fortsetter under bildet

Mer pågangsmot

"Hei Simon, kan du møte meg på flyplassen?"

Dette ble starten på et arbeidsforhold som har gitt han mye glede og enda mer pågangsmot. Etter noen måneder hos Narvesen på Bodø lufthavn ble han ansatt i en 25 prosent stilling.

– Et smil er så viktig. Det som driver meg er at man kan gjøre surmuling om til glede. Det handler rett og slett om å skape en bedre hverdag for andre. Holdninger er smittsomt!

Artikkelen fortsetter under bildet

Han smiler av all sin kraft når han leser tilbakemeldingene på innlegget.

Har fått heltidsjobb

I dag kan han kalle seg servicemedarbeider på heltid, og det ser ikke ut til at den ivrige selgeren har tenkt å gi seg i kioskjobben med det første, så dette blir trolig ikke det siste vi ser av Bodø-mannen. Han får tilbakemeldinger både fra familie, venner, arbeidsgiver og andre som er stolte.

– Det er ufattelig at folk viser så mye respekt. Målet mitt er å bli kjøpmann en dag. Jeg kommer ikke til å falle av radaren igjen.