Ligger du i ro i mer enn 15 sekunder går alarmen

SIKKERHET: Her er en vanlig skoletime i Kippermoen svømmehall med svømmelærer Tor Gunnar Nordhøy. Nå er drukningsalarm montert i hovedbassenget.

SIKKERHET: Her er en vanlig skoletime i Kippermoen svømmehall med svømmelærer Tor Gunnar Nordhøy. Nå er drukningsalarm montert i hovedbassenget. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Det er ikke en sovepute for badevaktene, bare en ekstra sikkerhet, sier Anne-Marit Marken.

Kippermoen svømmehall har fått drukningsalarm i hovedbassenget, og når varmtvannsbassenget åpner igjen blir det samme systemet satt i drift der.

Forebygge

– Vi skal forebygge mot drukningsulykker, og etter at vi har hatt dette systemet i drift en periode ser vi at det fungerer utmerket, sier Marken som enhetsleder folkehelse i Vefsn kommune.

– SwimEye, som leverer systemet, har utviklet et alarmsystem som reagerer på alt som foregår i bassenget. Hvis noen ligger for lenge i ro vil det gå en alarm på skjermene i resepsjonen, og badevaktene blir varslet automatisk. Systemet reagerer på alt som ligger i ro i mer enn 15 sekunder. På en vanlig kveld med mye besøk kan det være litt uoversiktlig for badevaktene, og dette er helt klart en ekstra sikkerhet, sier Bjørn Magne Helskog, driftsleder basseng, som legger til at det ikke skal være færre badevakter i framtida.

– Vi gjør dette for å forebygge, og vi er fornøyd med systemet så langt.

Saken ble først publisert i Helgelendingen.

10 kameraer

Det er det som skjer på bassengbunnen som er interessant, og til sammen 10 kameraer er plassert i bassenget.

– De er montert ved at vi har boret fem hull i bassengkaret og plassert 10 kameraer.

Systemet har kostet kommunen i overkant av 600.000 kroner.

– Alle nye basseng får drukningsalarm, og der det har skjedd ulykker er det også installert. Vi kan aldri garantere noe, men nå mener vi at vi har gjort alt for å forebygge drukningsulykker, sier Anne-Marit Marken.

Artikkeltags