Sikker på at jenta ble bortført

Artikkelen er over 14 år gammel

Saltenpolitiet jakter fortsatt på den eller de som bortførte en 1,5 år gammel jente fra barnevogna i Grønnåsen torsdag ettermiddag.

DEL

– Vi er sikre på at jenta ble bortført, sier politiadvokat Reiel Heggedal til Avisa Nordland.

1,5-åringen, som lå i en barnevogn sammen med tvillingsøstra, var borte i en halv time før hun ble funnet 100 meter unna.

Ikke skitten. – Jenta hadde helt nye sko som ikke bar preg av at hun hadde gått denne strekingen selv, sier Heggedal.

Mellom barnevogna og stedet der jenta ble funnet, var det både snø, vann og gjørme. Politiet regner det som helt umulig at jenta ikke ville ha blitt tilsmusset hvis hun selv hadde tatt seg fram gjennom dette terrenget.

Etter det AN erfarer skal jenta også ha vært festet i barnevogna med en sele som det skulle være umulig for ungen selv å løsne.

Det var ved 13-tiden torsdag ettermiddag at det ble slått full alarm da en barnevakt oppdaget at den ene av to tvillingjenter var sporløst forsvunnet fra vogna. Politiet rykket ut med store styrker og det ble satt i gang en omfattende leteaksjon.

Etter en halv time ble jenta funnet gråtende og ropende utenfor et lekehus ved Ludvighagen på Grønnåsen – 100 meter unna der barnevogna sto plassert.

Sikret spor. I går var tekniske etterforskere i området for å sikre spor og bevis. Blant annet fotograferte man fotspor og tok prøver av matrester som ble funnet i et lekehus som ligger rett ved siden av der jenta ble funnet.

Politiet har fått inn flere opplysninger fra vitner i området, men ønsker fortsatt ytterligere informasjon. Nå er det særlig ett vitne de ønske kontakt med:

– Det dreier seg om ei jente i alderen 12-14 år, sier Heggedal.

Hun var innom Bunnpris klokken 12:50 og kjøpte en muffins.

– Hun bar en på en ryggsekk og vi tror hun har gått gjennom det aktuelle området da 1,5-åringen ble bortført, sier Heggedal.

– Er det grunn til å tro at kidnapperen kan ha blitt skremt og bare forlatt jenta der hun ble funnet?

– Det ønsker vi ikke å spekulere i, sier Heggedal.

Politiet håper de skal komme til bunns i denne mystiske saken og ber alle som var i Grønnåsen-området på torsdag om å ta kontakt hvis de tror de kan ha sett eller hørt noe.

– Det kan godt være ting som folk ikke tror er viktig. I denne saken trenger vi all den hjelpen vi kan få, sier politiadvokat Reiel Heggedal.

Artikkeltags