Gå til sidens hovedinnhold

Signal serverte for drøy reklamefilm

Artikkelen er over 6 år gammel

Er du enig? Se den usensurerte versjonen i saken.

- Ja, vi ble sensurert. Det var bare såvidt vi fikk vise den før voksenfilmene på kinoen, sier markedssjef i Signal, Katarina Belsom.

Årsaken til sensuren skal ha vært første scene i reklamefilmen som låner tungt fra velkjente naturdokumentarer. Filmen starter med en stemme som sier "It's matingseason in the north of Norway".

- Slik jeg forstår det er det den første scenen som ble grov for det yngre publikum.

Strenge krav

Det er Media Direct Norge som administrerer reklamene som går på mange sv kinoene i Norge. Ut fra de erfaringene de har med Medietilsynet valgte de å ikke vise den på alle kinoforestillingene.

- På generelt grunnlag vil jeg si at det er blitt veldig strengt hva som kan vises og ikke i forbindelse med barne- og familiefilmer, sier administrerende direktør Bjørn Erling Ottersen i Meda Direct.

- Dette gjelder all slags reklame. Det er et veldig fokus på forsiktighet.

Belsom forteller at både Signal og produksjonsselskapet som lagde videoen ble overrasket da den ble sensurert.

Humor og naturfilm

- Vi tenkte ikke engang tanken da vi lagde den. Alt skjer jo under dynen i et familiehjem med naturlyder og hyggelig musikk. Hele filmen spiller på humor og naturfilmsjangeren, forteller hun.

Og humoren fikk plutselig dobbel bunn da filmen ble sensurert.

- Det som er litt artig er at vi spiller på nordlendingen som en litt annen type skapning enn andre. Så nå blir spørsmålet vårt i tillegg om det er dette noe bare vi oppe i nord tåler å se. Er vi spesielle?

Begge versjoner ligger nå ute, og bedriften har fått gode tilbakemeldinger.

To versjoner

- Vi har fått masse tilbakemeldinge, og de har utelukkende vært positive. Det er derfor vi ikke forstår sensuren, men det kan jo være at de som synes den er for drøy ikke kommenterer det, fortsetter Belsom.

Inntil videre går det to forskjellige versjoner av den på norske kinoer.

- På barne- og familieforestillingene viser vi en versjon hvor den første scenen er sensurert, mens ungdoms- og voksenforestillingene viser videoen i sin usensurerte helhet, avsutter hun.

Kommentarer til denne saken