Ser nordover til Meløy

Til Salten. Torsten Simonsen vil at Rødøy skal forlate Ytre Helgeland regionråd for å bli med i Salten regionråd. Foto: Rune Slyngstad

Til Salten. Torsten Simonsen vil at Rødøy skal forlate Ytre Helgeland regionråd for å bli med i Salten regionråd. Foto: Rune Slyngstad

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Torsten Simonsen vil beholde Rødøy som kommune. - Men vi vil gjerne være arbeidskraft i Meløy, sier han.

DEL

Dermed er den viktigste saken til Rødøy fellesliste, som Torsten Simonsen topper, å få en ferjefri rv17 med bru over Holandsfjorden.

- Det er en håpløs situasjon for folk i Værangfjorden og på Tjongsfjordhalvøya at vi er så nært så mange ledige arbeidsplasser i Meløy, og at det nå er så tungvindt å nå dem, sier Torsten Simonsen fra Tjongsfjord.

Vil til Halsa og Glomfjord. Han vil ha ferja mellom Ågskardet og Forøy bort så fort som mulig, og forventer at Meløy og Rødøy kan stå samlet om brualternativet slik at det kan komme inn i den neste nasjonale transportplanen som starter i 2008.

- Vi er interessert i næringslivet i Meløy. Både på Halsa og i Glomfjord. Vi må utnytte vår beliggenhet. Rødøy fellesteliste går også inn for at vi skal forlate Ytre Helgeland regionråd for å bli med i Salten regionråd, fortsetter han.

- Du tror ikke at dette kan være begynnelsen til slutten for Rødøy som kommune?

- Nei, men vi ser at kommunen vår er veldig liten, og at vi er svak på enkelte områder. Vi ønsker å samarbeide med vår nabokommune i nord i naturlige fellessaker, svarer Torsten Simonsen.

Forandring i eldreomsorgen. En annen sak han brenner for er omsorgstjenesten og eldreomsorgen i Rødøy. Før nyttår skal ni nye rom stå klar ved Alderstun i Tjongsfjord. Dette har vært den store saken for Rødøy fellesliste i inneværende periode.

- En utvidelse og nye tjenester ved Alderstun må føre til mindre aktivitet ved sykehjemmet på Rødøya. De skal ha den tyngste avdelingen, men det blir noen harde tak i neste periode for å få til en fornuftig drift begge steder, sier Simonsen.

Han mener at partiet hans har gjort en stor jobb for å overbevise Senterpartiet om behovet og nødvendigheten av å bygge ut Alderstun.

Ingen garantier. De fire kandidatene felleslisten har inne i kommunestyret nå, har samarbeidet tett og godt med de fem representantene i Senterpartiet. Disse to partiene har dannet flertall i denne perioden.

- Vi har vært enig om det meste, men jeg vil ikke garantere at vi støtter en senterpartiordfører i fire nye år, sier han.

- Ønsker du selv å bli ordfører?

- Ja, selvsagt. Alle som topper listene til valget ønsker vel det, svarer Torsten Simonsen, som lover at politikerne på Rødøy fellesliste også vil arbeide til det beste også for befolkningen ute i øyene.

Artikkeltags