Se hvor Rema, Coop og Kiwi bygger

Ny vri. Bygg & Vedlikehold Bodø AS kontaktet Coop Nordland om de var interessert i å drive butikk inne på Støver. Tømrer og vaktmesterselskapet lanserte også ideen om byggingen av en helt spesiell type dagligvarebutikk. Coop Nordland slo til på både beliggenhet og konseptet, der det brukes en helt ny byggeteknikk for denne type mellom- store næringsbygg. Alle foto: Per Torbjørn Jystad

Ny vri. Bygg & Vedlikehold Bodø AS kontaktet Coop Nordland om de var interessert i å drive butikk inne på Støver. Tømrer og vaktmesterselskapet lanserte også ideen om byggingen av en helt spesiell type dagligvarebutikk. Coop Nordland slo til på både beliggenhet og konseptet, der det brukes en helt ny byggeteknikk for denne type mellom- store næringsbygg. Alle foto: Per Torbjørn Jystad

Artikkelen er over 6 år gammel

Matvarekrig i Bodø.

DEL

Coop Nordland, Rema og Kiwi strekker seg langt for å få flere dagligvarekunder. Nå er fem butikker under bygging i Bodø.

På Støver åpner Coop Nordland sin aller nyeste og mest spesielle butikk om noen få måneder. Limtredragerne representerer både en ny byggeteknikk og fra toppen av dem er det utsikt bort dit hvor Coop Nordlands argeste konkurrent skal åpne sin Rema 1000 på Bertnestomta.

Trio

Det er tre av de fire store dagligvarekjedene som utkjemper en stadig hardere kamp om kundene i Bodø. De to største Rema 1000 og Coop Nordland, dominerer markedet med ca. 1/3 del hver.

Men det var NorgesGruppen som i 2010 startet det som nå har endt opp i ett rush av helt nye butikker.

Da åpnet NorgesGruppen Eurospar som nærmeste nabo til Rema 1000 på Hunstad. En butikk bygd for å ta unna for veksten som vil komme i takt med utbyggingen av boligfeltene på Hunstad Sør.

I oktober 2010 åpnet Coop Nordland sin gigant, Coop Obs Hypermarked, på City Nord. Den er Bodøs desidert største matvarebutikk.

Hypermarkedet økte antallet butikker i Bodø til nesten 40.

Året før hadde Coop erstattet sin Prix i Løpsmarka med ny butikk. Coop åpnet også nye lokaler i Saltstraumen i 2012 og nå i vår Coop Prix i Bodøsjøen. Rema 1000 svarte på sin side i fjor høst med åpningen av sin største butikk i Nordland på Fauske.

Heftig

Med åpningen av Kiwi på Rønvikleira i fjor høst, økte dagligvarehandelens «grønne» butikkjede fra to til tre butikker i Bodø. På Rønvikleira kommer det også minst en Rema 1000 butikk.

Den er allerede under byggingen på andre siden av Jernbaneveien for Bunnpris som lenge var enerådende på leira. Kiwi og Bunnpris risikerer ikke bare å få en Rema 1000 som nabo. På nabotomta til Kiwi er Stadssalgkonsernet i dialog med Rema 1000 om bygging av en butikk til.

Regiondirektør Thomas Brede Johansen i Rema 1000 region nord, sier at disse planene slettes ikke er lagt bort, selv om det altså åpnes en Remabutikk før julehandelen tar til.

Bygger og leier ut til Coop

Bygg & Vedlikehold Bodø AS fikk napp hos Coop Nordland.

Selskapet eier tomta, der Coop Nordland skal ha sin nye Prixbutikk.

- Vi både bygger og skal leie ut til Coop gjennom et eget selskap, forklarer daglig leder Vidar Nordang.

For selskapet Bygg & vedlikehold er dette et viktig oppdrag. I år regner de med å passere 20 millioner kroner i omsetning.

- Med denne butikken rister vi litt i myten om at alt må bygges i stål og sandwich-konstruksjon, humrer Nordang.

Coop sa ikke bare ja til å bygge. De slo også til på konseptet med å bygge et slikt næringsbygg i tre. Konseptet er ganske unikt og butikken i Bodø blir det fjerde bygget i Norge som konstrueres på denne måten.

For Nordang var et tradisjonelt stålbygg uansett ikke noe alternativ. Skulle det bygges næringsbygg på Støver så måtte det også bli i treverk.

- Vi er en tømrerbedrift og det er dette vi vil utvikle videre forklarer han. Konseptet er utviklet av Greenadvisor AS i Trøndelag.

Bølge på fem

Coop Prix Støver og Remabutikken på Bertnes er to av de fem butikkene som i dag er under bygging i Bodø.

De tre andre er Kiwi i Pålsvei, Rema 1000 på Rønvikleira og Coop Prix i Prinsens gate.

PS: Coop skal også bygge ny Prix-butikk i Valnesfjord.

Artikkeltags