Saltens Bilruter vant viktig anbud

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Saltens Bilruter skal fortsatt kjøre bussene i Bodø og Steigen fra 2010. Det er klart etter at dagens anbudsåpning viste at selskapet har laveste pris.

DEL

I formiddag ble anbudspakken til en verdi av 90 millioner kroner årlig åpnet. Pakken dekker busstransporten i Salten, Valnesfjord, Saltdal og Steigen. Anbudet er det mest omfattende som Nordland fylkeskommune har lyst ut i Nordland og inngår som en del av kjernevirksomheten for Saltens Bilruters datterselskap Nordlandsbuss.

For rutene i Salten hadde Saltens bilruter laveste anbud på 68 millioner kroner, mens nestemann lå på 6,5 millioner bak. I Steigen ligger Saltens bilruter best an med et anbud på 7,5 millioner kroner, 2,5 millioner bedre enn den andre tilbyderen. For de mindre ruteområdene i Saltdal og Valnesfjord er det trolig Albinussen bussreiser og Holmstrøm busselskap som leder så langt. Anbudene skal nå kvalitetssikres før de legges fram for Fylkesrådet i Nordland 16. desember med endelig kontraktsinngåelse.

Bussdriften i Saltens Bilruter er formelt en del av datterselskapet SB Nordlandsbuss AS. SB Nordlandsbuss AS er den ledende og største aktøren innen buss- og kollektivtrafikk i Nordland, med oppgaver innenfor person og godstransport, terminaldrift og tilknyttede aktiviteter. SB Nordlandsbuss AS inngår i konsernet Saltens Bilruter AS, som har virksomhet i 15 kommuner i regionen - fra Andøy i nord til Grane i sør.

Artikkeltags