Betydelig skredfare i Salten

DEL

Et polart lavtrykk på vei inn i nord fører med seg snø helt ned til havnivå. Dette ser ut til å gi økt risiko for flakskred, og skredfaren øker trolig til 3-betydelig i flere deler av Nord-Norge på fredag og lørdag.

Det skriver NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) i en pressemelding.

På nettstedet varsom.no meldes det om betydelig snøskredfare i Salten, Ofoten og området Svartisen de neste dagene.

– Ferdsel i skredterreng krever solid kunnskap, erfaring i rutevalg og evne til å identifisere skredproblem. Generelt anbefales det å unngå terreng brattere enn 30 grader og holde avstand til utløpsområder, heter det i ferdselsrådene ved betydelig skredfare.

Inn mot helga blir det kaldere, vind med kulings styrke i fjellet. Sterk vind og nysnø danner ferske flak av fokksnø som kan danne snøskred. De som planlegger tur i bratt terreng må ta hensyn til dette.

– Det er vanskelig å helt sikkert hvor nedbøren treffer land når vi har polare lavtrykk, forteller vaktleder ved skredvarslingen Espen Nordahl.

– Men nå ser det ut til at regionene i sørlige Troms og Nordland, unntatt Lofoten og Vesterålen vil merke nedbøren mest, og der legger skredfaren seg på faregrad 3 – betydelig, fortsetter Nordahl.

Artikkeltags