Det er fjell i Salten som er atskillig høyere og større utfordringer enn Sandhornet. Med sine 993 meter bryter det ikke engang tusenmetergrensen.

Som i eiendomsmarkedet er det også her beliggenheten som gjelder. Midt i Salten i lengderetning og ingen høye fjell rundt som forstyrrer sikrer at du ser hele Salten – og mye mer.

Nå søndag var det en drømmedag for å bestige det karakteristiske fjellet. Utgangspunktet ble Horsdal, ved ferjeleiet, men et par-tre andre alternative ruter finnes også. Et kvarter langs fjæra ble fulgt av en bratt stigning som førte oss 200 høydemeter opp.

Over tregrensen ble det en lang og jevn stigning i lettgått terreng, før de siste 400 høydemeterne ble litt mer bratte igjen. Det hele avrundes med litt lettgått steinur. En rask titt i gjesteboka på toppen avslører at turgåere bruker fra halvannen til godt over tre timer opp på de vel fire kilometerne.

Belønningen på en vakker søndag som nå, ble utsikt fra Træna via Tennholmen fyr og til Lofoten. Innover så Solvågtind og mye mer av Indre Salten.

Og det beste var at ved å starte i ellevetiden fra parkeringsplassen ble det en solfylt tur både opp og ned.

Anbefales på det sterkeste. Høsten er knapt kommet i gang.

Se mobilvideoen og bli fristet. Send oss også gjerne bilder eller video fra nettopp din turopplevelse til nett@an.no eller som mms til 2005 med kodeord ANfoto(tjenesten er gratis).