Saksøker Bodø Nu

Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Ragnvald Anderson går til injuriesøksmål mot Bodø Nu.

DEL

Til tross for Ragnvalds Andersons krav til Salten tingrett om å få stanset Bodø Nu i går, er nå ukens utgave av Bodø Nu distribuert til de fleste som står oppført på distribusjonslisten i Bodø og omegn.

Knallharde beskyldninger

Anderson krevde avisen stanset i går som følge av en reportasje skrevet av Bodø Nus redaktør. I avisen skriver Skare om en angivelig konflikt mellom Anderson og entrepenør Jørn Jenssen. I saken får sistnevnte komme med knallharde beskyldninger mot Anderson. Ifølge Anderson ble han ikke gitt mulighet til å svare på beskyldningene.

Han forteller at dette er en meget trist sak for ham personlig.

- Saken har gått veldig inn på meg, det siste døgnet har vært tungt. Jeg synes det er helt utrolig at det går an å skrive slikt i en seriøs avis. Dette er slett arbeid fra Bodø Nus side, sier en opprørt Anderson til an.no.

Saksøker

Rangvald Andersons advokat Heikki Giverholt forteller at Bodø Nu nå kan vente seg et søksmål i løpet av de neste dagene.

- Bodø Nu valgte å distribuere avisen til tross for at Salten tingrett ennå ikke hadde avgitt sitt svar på kravet. Skaden har derfor allerede skjedd, og derfor kommer vi nå til å trekke stansingskravet. Vi velger heller å konsentrere oss om søksmålet, sier Giverholt til an.no.

- Vi kommer til å kreve utsagnene demenert, og i tillegg vil vi kreve oppreisning og erstatning fra avisen.

- Hvilke summer er det her snakk om?

- Det er ennå ikke avklart, men det er nok snakk om flere hundre tusen. Jeg utelukker heller ikke at kan komme til å dreie seg om et millionbeløp. Summen avhenger av omfanget av skaden, og om Bodø Nu er villig til å beklage, sier Giverholt til an.no.

Ikke feil

Bodø Nus redaktør Per-Kjetil Skare sier at han forholder seg rolig til saken.

- Før jeg har det konkrete søksmålet foran meg, forholder vi oss helt rolig til saken. Saken hadde aldri blitt trykket dersom jeg hadde ment at noe var gjort feil. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier Skare, og legger til:

- Men jeg tar gjerne et møte med Anderson.

- Dere valgte å distribuere Bodø Nu før svaret fra Salten tingrett forelå. Hvorfor?

- Da Andersons advokat tok kontakt med oss, var allerede mange eksemplarer distribuert. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere saken, sier en ordknapp Skare.

Artikkeltags