Russlands ambassadør til Tyrkia, Andrej Karlov, er skutt og drept i Ankara, melder flere medier.

Det kom først meldinger om at han var kritisk skadd.

Angriperen ble kort tid etter skutt og drept av tyrkisk politi.

Ambassadøren ble skutt da han var til stede under åpningen av en utstilling i Ankara for å holde en tale, opplyser en fotograf fra nyhetsbyrået AP og tyrkisk fjernsyn. Den russiske ambassaden i Ankara bekrefter opplysningene.

Karlov ble sendt til sykehus. Hans skadeomfang betegnes som kritisk, ifølge CNN Türk.

Tre andre personer ble såret i angrepet, melder den tyrkiske private fjernsynskanalen NTV.

– Hevn for Aleppo

Angriperen ropte «Aleppo» og «hevn», ifølge vitner på stedet. Angriperen, som var kledd i dress og med slips, ropte også «allahu akbar» (Gud er størst) og fyrte av minst åtte skudd, ifølge AP-fotografen på stedet.

Angriperen ropte også ut noen ord på russisk og ødela flere bilder på utstillingen, legger han til.

Deltakerne på utstillingen løp fra stedet da angriperen begynte å skyte i lufta, forteller en reporter fra avisen Hürriyet. Så rettet angriperen våpenet mot Karlov, forteller reporteren videre.

Angriperen skutt

Spesialstyrker omringet deretter bygningen for å ta hånd om angriperen. Litt senere meldte NTV at tyrkisk politi har skutt og drept angriperen.

Den russiske ambassaden i Ankara var raskt ute med å si at det trolig dreier seg om et angrep utført av en radikal islamist. En talskvinne fra russisk UD, Maria Zakharova, opplyser at departementet snart skal kommentere saken.

Angrepet fant sted dagen før Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavusoglu skal til Moskva for å diskutere Syria med sine kolleger fra Russland og Iran. (©NTB)