"Runddans" blir tv-serie

Anne Marthe styrer "Runddans" i våt seilas mot La Gomera

Anne Marthe styrer "Runddans" i våt seilas mot La Gomera Foto:

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

I 400 dager var Anne Marthe Limstrand og Jan Erik Paulsen på seiltur i Europa med de tre barna Martine, Viljar og Sunniva. Nå blir turen tv-serie på AN tv. Se video

DEL

De hadde egentlig planer om å krysse Atlanteren og ende opp i Karibia, men diverse omstendigheter gjorde at familien Limstrand/Paulsen endret seildrømmen til en tur i Europa. Vendereis ble gjort på Kanariøyene, og etter 400 dager i en 30 fots seilbåt returnerte familien til Bodø, med mange inntrykk i bagasjen.

En utfordring. Nå blir turen tv-serie på AN-tv. Serien starter mandag ettermiddag, og produsent Rune Larsen gleder seg til oppstart.

– Det har vært en utfordring å få til denne serien. En spennende jobb, som startet da vi fikk høre at familien hadde med seg over 18 timer med filmopptak fra turen. Etter å ha snakket med dem, ble vi enige om å forsøke å sy sammen en tv-serie som skal vise hvordan familien hadde det da de levde ut drømmen om en seiltur på over et år, sier Larsen.

Tv-serien vil handle mye om livet om bord på "Runddans" de 400 dagene turen varte. Men det blir også innblikk i alt det familien gjorde når de var på land.

– De har vært flinke til å gjøre andre ting enn bare å seile. Hele familien er blant annet opptatt av klatring, og det er vel ikke mange knauser og fjell langs ruta de ikke har prøvd seg på. Vi får også vite litt om hvordan det er å bo fem mennesker på 30 fot i så lang tid, noe ikke minst barna enkelte ganger reagerte negativt på, forteller Larsen.

Sju-åtte episoder. Først episode av de sju-åtte episodene som så langt er planlagt legger listen for den lange seilturen, hvorfor familien la ut på den og hvilke tanker de gjorde seg både i løpet av turen og etterpå.

– Deretter konsentrerer vi oss om å vise hva som skjedde på de ulike etappene, så det blir både godværsseiling og mer rufsete vær. Det har vært en spennende serie å lage, selv om det har tatt tid å plukke ut klippene fra det store materialet familiene hadde, sier Rune Larsen.

Jan Erik Paulsen er spent på hvilken mottakelse tv-serien får, og synes det er litt skummelt å slippe allmennheten så tett inn på familien.

– Men samtidig er det veldig artig å få dette til, og de smakebitene jeg har sett så langt er veldig bra, sier Paulsen.

Han tror tv-seerne har mange spennende øyeblikk å se fram til, blant annet når de lengste havstykkene skal krysses av "Runddans" og dens mannskap.

– Det var i hvert fall det som var mest spennende for oss. Men i ettertid ser vi jo at vi skulle filmet mye mer enn de atten timene vi hadde med oss hjem. Det er mange øyeblikk vi gjerne kunne delt med dem som blir å se på serien, som dessverre ikke er festet til tape, beklager Paulsen.

Se AN-tv mandag kl. 17.30 og 18.30

Artikkeltags