- Rører ikke parken

Her på parkeringsplassen ved den gamle svømmehallen vi Ragnvald Anderson bygge 68 leiligheter.

Her på parkeringsplassen ved den gamle svømmehallen vi Ragnvald Anderson bygge 68 leiligheter. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

- Vi kommer ikke til å ta en eneste meter av Rensåsparken, lover Ragnvald Anderson. Han har store planer for den gamle svømmehallen.

DEL

Han har merket seg kritikken som er kommet etter at formannskapet torsdag gikk inn for å selge den gamle svømmehallen og den tilhørende parkeringsplassen i Bodø for 15 millioner kroner.

- Men det hersker en smul misoppfatning om hva vi faktisk har planer om. Ja, vi skal lage 98 leiligheter i dette området, og nei, ingen av disse vil bli liggende på noe av grøntarealet som tilhører Rensåsparken.

68 av leilighetene blir i et nytt bygg på parkeringsplassen, som får nøyaktig samme høyde som svømmehallen.?

De øvrige 30 skal vi plassere i det gamle bygget, forklarer Anderson. Renovert. Han er svært opptatt av å få fram at han på ingen måte vil komme i konflikt med parkarealene, eller de som bruker parken.

- Tvert imot. Ved å gjøre denne utbyggingen mener vi at hele området blir renovert på en god måte. Ingen kan vel med hånden på hjertet si at det er særlig pent rundt svømmehallen i dag. Det akter vi å gjøre noe med, og det blir faktisk mer grønt når utbyggingen er ferdig enn hva tilfellet er i dag, sier Anderson.

Han har allerede fått en rekke henvendelser om utbyggingsplanene.

- Flere av de som har tatt kontakt har lyst til å bo der, og andre ønsker å etablere virksomheter i det gamle bygget. Mitt eneste mål med disse planene er å kunne skape noe som gir merverdi til et i dag forfallent område. Og med arkitekt Torbjørn Rodahl på laget – som tegnet svømmehallen – mener jeg vi har funnet fram til gode løsninger, sier Anderson.

I neste uke skal han møte Rodahl for å komme i gang med detaljplanleggingen. Så håper han at reguleringsarbeidet kan starte så raskt som mulig.

- Finansieringen er i orden, men det er klart dette blir et kostbart prosjekt. Rehabiliteringen av det gamle bygget vil koste flere titalls millioner, men dette skal ikke få noen innvirkning på prisen for leilighetene. Der har vi nær kontakt med blant annet Husbanken, sier Anderson.

Artikkeltags