Telefonen har ikke stått stille og meldingene har strømmet på til Kai Nymo (38) etter at han sto fram med sin historie i Avisa Nordland.

- Responsen har vært helt overveldende og tilbakemeldingene har vært bare positive, sier Kai Nymo fra Halsa.

Les også: - Det er ikke flaut å be om hjelp

I dag snakket den profilerte lokalpolitikeren og trebarnsfaren fra Meløy åpent i AN om sitt møte med psykiatrien og sin ADHD-diagnose.

Og mange har takket ham for å dele sin egen historie.

Mange svar

- Jeg var spent på tilbakemeldingene, men jeg har en kjempebra dag i dag, sier Nymo, noen timer etter at hans historie ble gjort kjent både på nett og papir.

Telefonen har ringt i ett og han er blitt kontaktet av mange på sosiale medier etter at han beskrev sitt gode møte med psykiatritjenesten i Meløy og Bodø.

- For meg er det ikke vanskelig å snakke ut om disse tingene, og hvis det kan hjelpe noen flere til å oppsøke hjelp, så er det veldig bra. Da er målet mitt oppnådd, sier Nymo.

- Jeg har ikke rukket å svare på alle henvendelsene ennå, men det skal jeg gjøre. Det er godt å se at det kommer positive tilbakemeldinger både fra fagfolk, venner og andre, sier han.

Inspirert av Solberg

Nymo ble inspirert av statsminister Erna Solbergs nyttårstale, der hun brukte store deler av taletiden på psykisk helse.

Les også: - Ansett flere med hull på CV-en

- Det var fantastisk å høre henne ta opp dette viktige temaet, og det ga meg inspirasjon til å fortelle min egen historie. Talen hennes traff meg midt i hjertet, sier Nymo.

At responsen på at han selv sto fram med sine erfaringer skulle bli så stor hadde han ikke drømt om.

- Men det viser at vi trenger mer åpenhet rundt temaet, sier Nymo.

Utfordringer

Han mener at man nå bør legge bort begrepet «psykiske problemer» og heller bruke ordene «psykiske utfordringer».

- Ordet «utfordringer» er mye mer positivt ladet. Utfordringer er mye mer motiverende og «spennende» å ta tak i enn problemer, sier Nymo.