Gå til sidens hovedinnhold

– Respektløs byggebransje

Artikkelen er over 17 år gammel

Bygningsingeniør Tor Einar Sundnes har jobbet med nær 30 klagesaker i Bodø siden nyttår som skyldes dårlig utført byggearbeid.

– Eierne i tomannsboligen på Ørnstuva er slettes ikke alene om å føle seg maktesløse i forhold til byggefirmaer. Jeg har jobbet med en rekke lignende saker siden nyttår. Det kan virke som om deler av byggebransjen ikke føler respekt for noe, bortsett fra Bodø kommune, som kan true med å ta fra de ansvarsbevilgningen. Jeg ønsker ikke å uttale med spesielt om denne saken, men generelt hva jeg opplever i forhold til byggebransjen.

Dette sier Sundnes til Avisa Nordland. Han har de siste fem årene arbeidet blant annet med kontroll av byggearbeid på mindre og større bygg.

– Jeg er mange ganger skremt over hvor uhøflig en del firmaer er overfor byggherrene. I de saker der det har oppstått konflikt kan det virke som om feil ikke blir utbedret før partene er på vei til rettslokalene. Det bør koste lite å innrømme feil og muntre opp med en blomsterbukett. Men det tror jeg aldri jeg har opplevd har skjedd.