Festvågrittet, som er et sykkelløp på 54 kilometer fra Sykkelhuset til fergeleiet på Festvåg og tilbake, ble lørdag ettermiddag arrangert for sjuende gang.

I år stilte hele 154 syklister til start i et nydelig solskinn, noe arrangørene selvsagt var strålende fornøyd med. I fjor lå deltagerantallet på omtrent halvparten.

Dobbelt så stor

- Det viser at interessen for sykling er stor. I dag var det til og med utøvere fra Sandesjøen, Mo i Rana og Narvik. Det er utrolig gøy at vi nesten har doblet deltakerantallet, sier lederen i Bodø Cykleklubb, Torgeir Horn.

Nå sikter sykkelklubben enda høyere.

- Neste år satser vi på enda flere, og jeg blir ikke overrasket om vi ser 200-300 på startstreken. Vi er opptatt av å bygge opplevelser rundt rittet, sier Torgeir Horn.

Første seier

Best av samtlige syklister var 20 år gamle Eirik Rofstad fra arrangørklubben. Han strålte om kapp med sola etter målgang.

- Jeg har aldri vunnet et stort sykkelritt før, så dette smakte utrolig godt. Forholdene i dag var helt perfekte, og det har vel aldri vært et så sterkt felt før, sier vinneren som deltok i sitt fjerde Festvågritt.

Festdag

Først i mål av kvinnene var Bente Haukås, også hun fra Bodø Cykleklubb. Hun deltok for tredje gang, og var mest glad for å se så mange nye fjes.

- Veldig artig at det er en slik fantastisk blomstring i antall deltakere. Vi er jo en gjeng voksne som leker oss med sykkelen. Dette er nesten som 17. mai, smiler Haukås.

Som et lite skår i gleden for BCK falt deres unge syklist Kim Hågensen stygt og ble sendt til sykehuset med det som kan være et kragebeinsbrudd.

Les mer om sykkelfesten i mandagsavisa.