Gå til sidens hovedinnhold

Rekordstort Festvågritt

Artikkelen er over 10 år gammel

Arrangørene kunne juble for rekordmange syklister på vårens vakreste sykkeleventyr.

Festvågrittet, som er et sykkelløp på 54 kilometer fra Sykkelhuset til fergeleiet på Festvåg og tilbake, ble lørdag ettermiddag arrangert for sjuende gang.

I år stilte hele 154 syklister til start i et nydelig solskinn, noe arrangørene selvsagt var strålende fornøyd med. I fjor lå deltagerantallet på omtrent halvparten.

Dobbelt så stor

- Det viser at interessen for sykling er stor. I dag var det til og med utøvere fra Sandesjøen, Mo i Rana og Narvik. Det er utrolig gøy at vi nesten har doblet deltakerantallet, sier lederen i Bodø Cykleklubb, Torgeir Horn.

Nå sikter sykkelklubben enda høyere.

- Neste år satser vi på enda flere, og jeg blir ikke overrasket om vi ser 200-300 på startstreken. Vi er opptatt av å bygge opplevelser rundt rittet, sier Torgeir Horn.

Første seier

Best av samtlige syklister var 20 år gamle Eirik Rofstad fra arrangørklubben. Han strålte om kapp med sola etter målgang.

- Jeg har aldri vunnet et stort sykkelritt før, så dette smakte utrolig godt. Forholdene i dag var helt perfekte, og det har vel aldri vært et så sterkt felt før, sier vinneren som deltok i sitt fjerde Festvågritt.

Festdag

Først i mål av kvinnene var Bente Haukås, også hun fra Bodø Cykleklubb. Hun deltok for tredje gang, og var mest glad for å se så mange nye fjes.

- Veldig artig at det er en slik fantastisk blomstring i antall deltakere. Vi er jo en gjeng voksne som leker oss med sykkelen. Dette er nesten som 17. mai, smiler Haukås.

Som et lite skår i gleden for BCK falt deres unge syklist Kim Hågensen stygt og ble sendt til sykehuset med det som kan være et kragebeinsbrudd.

Les mer om sykkelfesten i mandagsavisa.