Gå til sidens hovedinnhold

Reitan selger i Gildeskål

Artikkelen er over 16 år gammel

Rema-Reitan dropper store planer på tidligere Salmon Island. Han vil selge øyperlen i Gildeskål, under ett år etter kjøpet.

Reitan-gruppen betalte rundt fire millioner kroner for anlegget. Odd Reitan beklager selv avgjørelsen overfor AN. Årsaken til at Reitan-gruppen vil selge anlegget er endringer i opplæringsplanene til 7Eleven, Narvesen og Rema 1000. Derfor blir det ikke noe av den omtalte Rema-skolen som skulle ligge på øyene i Gildeskål.

– Det var aldri meningen at vi skulle tjene penger på kjøpet. Fordi planene ble endret, vil vi nå selge stedet. Det er viktig at et slikt fantastisk sted blir brukt. Dersom vi fortsatt skal eie stedet, kommer anlegget til å bli lite brukt, sier Reitan på telefon fra Trondheim.

Høystbydende. Tidligere Salmon Island heter nå Krokholmen. Reitan vil selge stedet dersom det dukker opp seriøse kjøpere som ikke har planer om å dele stedet opp, men vil bruke det kommersielt. Gjennom regiondirektør Pål Hultgreen uttrykker han at det er upassende at han eier stedet, fordi han ikke kommer til å bruke det.

Da AN fikk kontakt med Odd Reitan etter å ha pratet med Hultgreen, sier han allikevel at han vil selge stedet til høystbydende.

– Vi vil selge til dem som betaler mest. Og vi håper å få igjen det vi betalte for anlegget, pluss det vi har kostet på Krokholmen, sier Odd Reitan.

– Har dere kjøpere til Krokholmen?

– Nei, ikke som jeg vet for øyeblikket.

Ville bo der. I fjor sommer kjøpte Reitan-gruppen Krokholmen. Regiondirektør Pål Hultgreen bekrefter at de betalte rundt fire millioner kroner for anlegget.

Torsdag reiste Hultgreen selv ut til anlegget for å informere de ansatte om avgjørelsen. Siden i fjor har to personer jobbet med å sette stedet i stand. Nå må de etter alt å dømme finne seg nye jobber.

– Jobben de var satt til å gjøre, er borte. Men vi jobber med å finne løsninger for dem, og jeg synes vi har en positiv dialog, sier Hultgreen.

Meningen med kjøpet var at Reitan-gruppen skulle bruke stedet til et internt opplæringssted og rekreasjonsområde. Åtte bygninger i mer eller mindre god stand ligger fordelt på fem små øyer. Ett av Nordlandshusene skulle familien Reitan ha privat.

– Dette er en kanon investering for framtiden, sa Ole Robert Reitan etter kjøpet, og fikk støtte av pappa Odd.

Oppdal. Rema-skolen er et lederutviklingsprosjekt hvor blant annet kjøpmenn har møttes og har lært av hverandre. På Oppdal ligger "5 på fjellet" som, ifølge Reitan, gruppen har hatt stor suksess med.

– Dette opplegget skal nå desentraliseres og spres utover. Derfor ser vi ikke behov for dette på Krokholmen. Det ville blitt for tungvint, opplyser Hultgreen.

Han innrømmer også at planene var en forhastet avgjørelse.

– Logistikken i planene ble for komplisert. Bruken av Krokholmen som opplegg for en Rema-skole hadde blitt for tungvint. Vi må nok innrømme at planene var en forhastet avgjørelse, kommer det fra Pål Hultgreen.