Raser mot banning i Pitbull-Terje

Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Banningen i boka «Pitbull-Terje og kampen mot barnevernet» har fått foreldre i Kristiansand til å se rødt.

DEL

Boka som er skrevet av bodømannen Endre Lund Eriksen ble nominert til fjorårets Bragepris og fikk prisen for beste barnebok fra bokhandlerkjeden Ark.

Foreldre i Kristiansand reagerer sterkt på at banning og kjønnsord blir brukt i boka som kan lånes på barneskolens bibliotek. Flere av skolepolitikerne i Kristiansand er enige. Nå vil enkelte av dem ha denne boka, og andre barnebøker med sterkt språk, bort fra skolebibliotekene. Det er kristiansandsavisen Fædrelandsvennen som skriver dette.

Søppelspråk

- Det var sjokkerende å lese. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle være nødt til å lese gjennom det guttungen låner på biblioteket, sier Gunn Margrethe Brekke, som har barn i barneskolen i Kristiansand.

Foreldrene synes ikke boka hører hjemme i skolebibliotekene i barneskolen.

- Det vi reagerer på er at bøker med så mye banning er tilgjengelig for barn, sier Åse Gunn Mosvold, hun er fembarnsmor og sitter i styret i Komfug (kommunalt foreldreutvalg for grunnskolen).

- Det er et søppelspråk i denne boka, legger hun til.

Fikk svar

Foreldrene har fått svar fra skolesjef Marie Føreland i Kristiansand.

- Boka er (...) blant den gode nordiske barnelitteraturen som kjøpes inn til folke- og skolebibliotek i hele Norden, skriver skolesjef Marie Føreland i et svarbrev til Gunn Margrethe Brekke.

Artikkeltags