Tirsdag var det pressekonferanse over nettet, der medier fra store deler av verden deltok, om radiodigitaliseringen som nå starter i Norge og Nordland.

To utenlandske tv-team er også på plass i Bodø.

Norge er det første landet i verden hvor FM-nettet slokkes for nasjonale sendinger og DAB+ overtar.

Det som skjer i Bodø onsdag oppfattes som så sensasjonelt at Washington Post i helga skrev en artikkel om overgangen fra FM til DAB i Norge.

– Det er kommet et tv-team for Vice News, som er en HBO-kanal med base i London og som sender på HBO i USA, sier Mari Hagerup i Digitalradio Norge.

Også et team fra den belgiske allmennkringkasteren RTBF, har tatt turen til Bodø.

Les også (krever innlogging): Slik skal FM slokkes med stil i Stormen 

Journalistene Catherine Tonero, Lucie Dendooven og fotograf Michel Techy forteller at de her for å lage flere reportasjer om DAB og det digitale radioskiftet i Norge.

– Vi skal blant annet besøke en familie her i Bodø om hvordan de opplever denne overgangen, sier Tonero som jobber med radio i RTBF.

Les også (krever innlogging): Nei, FM-båndet slokkes ikke - og disse gutta spår tidenes jubelår 

Ifølge Lucie Dendooven er det nylig startet et prøveprosjekt med DAB+ i Belgia, men at dette foreløpig ikke er noe som folk flest kjenner til i hjemlandet.

– Vi ønsker å informere om hva DAB er for noe, og at dette er en teknologi det nå satses på her i Norge. Samtidig vil vi opplyse om at DAB-radio er noe som vil komme også til Belgia, selv om det nok er noen år fram i tid, sier Dendooven.