Politiet fjernet Muhammed-tegning

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Bodø-politiet rykket natt til lørdag ut til Grønnåsen for å fjerne et stort banner med en tegning av Muhammed, som var plassert på en gangbro over riksvei 80.

DEL

- Politiet ble tipset om saken ved ett-tiden natt til lørdag, og en patrulje ble sendt til stedet, forteller operasjonslederen i Salten politidistrikt.

Trafikksikkerhet

Da politiet kom til gangbroen i lyskrysset på Grønnåsen fant de et stort banner hengende på ene siden av broen, og på banneret var det en karikert tegning av Muhammed. På tegningen holder Muhammed en flaske i ene hånden, en pistol i andre hånden og på hodet har han en bombelignende gjenstand.

- Vi har ikke tatt stilling til det eventuelle politiske innholdet i tegningen. Årsaken til at banneret ble fjernet er først og fremst av trafikksikkertshetsmessige årsaker. Lyskrysset på Grønnåsen er et av de mest ulykkesbelastede i Bodø, og et slikt banner vil kunne føre til at bilførerne mister fokus på trafikken, sier operasjonslederen.

Forventet reaksjoner

Foreløpig vet politiet ikke hvem som hang opp banneret natt til lørdag, og operasjonslederen vet heller ikke hvor lenge det har hengt på gangbroen.

- Men det ble fjernet straks vi fikk melding om det, fordi vi regnet med at det ville føre til reaksjoner fra bilister på vei inn til byen lørdag morgen, sier operasjonslederen.

Vil ikke spekulere

Han har ikke fulgt nøye med i debatten rundt andre Muhammed-karikaturer, men er oppmerksom på at disse har skapt reaksjoner i det muslimske miljøet.

- Tegningen er fjernet, og som sagt først og fremst på grunn av trafikksikkerheten, sier operasjonslederen.

Politiet vil etterforske saken, men har svært få spor å gå etter - bortsett fra tipset som kom inn til operasjonssentralen natt til lørdag.

Artikkeltags