Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir det nye politi-Nordland

Artikkelen er over 4 år gammel

To kontorer i Nordland er berget av politidirektøren.

Fredag presenterte politidirektør Odd Reidar Humlegård sin beslutning om politiets nye organisering.

Den nye organseringen innebærer at landets 12 politidistrikter deles inn i 116 lensmanns- og politistasjonsdistrikter, skriver Politidirektoratet i en pressemelding. Totalt legges 126 lensmannskontorer ned, og sju nye opprettes.

- Antall tjenestesteder reduseres fra 340 til 221. Det er i hovedsak små lensmannskontorer som avvikles, med i gjennomsnitt 4 ansatte. Når endringene er gjennomført, vil befolkningen i Norge kunne oppsøke politiet på 66 ulike politistasjoner og 155 lensmannskontor, heter det i pressemeldingen.

Kutter fire kontorer i Salten

Nordland vil deles inn i elleve lensmanns- og politistasjonsdistrikter, på 23 tjenestesteder.

Enhetslederne stedsplasseres her: Leknes, Svolvær, Sortland, Narvik, Fauske, Bodø, Ørnes, Mo, Mosjøen, Sandnessjøen og Brønnøysund.

I Salten blir det lensmannskontorer på Ørnes, Fauske, Bodø, Innhavet, Tysfjord, Værøy og Røst.

Politidirektørens beslutning er at tjenestestedene Gildeskål, Rødøy, Steigen og Saltdal og Beiarn kuttes.

Politimester Tone Vangen ville kutte kontoret i Tysfjord og Grane/Hattfjelldal, men begge disse er berget av politidirektøren.

- Vi har gjennom hele prosessen har hatt en god dialog i politiets nasjonale ledergruppe om den nye organiseringen av norsk politi. Jeg mener at strukturen som er lagt, sammen med de andre tiltakene som det arbeides med i omstillingen av politiet, legger godt til rette for at polititjenesten i distriktet skal bli bedre, sier politimester Tone Vangen.

Nye distrikt i Salten

Det nye Indre Salten lensmannsdistrikt omfatter Hamarøy, Steigen, Sørfold, Fauske, Saltdal og Beiarn. Tjenestesteder blir Fauske og Innhavet. Bodø politistasjonsdistrikt omfatter Bodø, Værøy og Røst.

Ytre Salten lensmannsdistrikt omfatter Gildeskål, Meløy og Rødøy. Tjenestestedet blir Ørnes.

Nærpolitireformen er på ingen måte ferdig nå når strukturen er besluttet. Politiet har fremdeles et stort stykke arbeid igjen når det kommer til å styrke og utvikle polititjenesten i årene framover.

- Vi skal blant annet endre måten vi jobber på, ta i bruk nye verktøy og ikke minst jobbe med bedre styring og ledelse. Denne jobben har vi startet på, men det er fortsatt en lang og spennende jobb igjen, understreker politimester Vangen.

Nye distrikt i Nordland

Vesterålen lensmannsdistrikt vil ha tjenestesteder på Sortland, Øksnes og på Andøy. Svolvær politistasjonsdistrikt har kontor i Svolvær, mens Vest-Lofoten lensmannsdistrikt har tjenestested på Leknes.

Rana politistasjonsdistrikt har tjenestested på Lurøy/Træna, Nesna og på Mo. Ytre Helgeland lensmannsdistrikt har Herøy/Dønna og Alstahaug/Leirfjord som tjenestesteder. Mosjøen politistasjonsdistrikt har tjenestesteder i Mosjøen og Grane/Hattfjelldal. Sør-Helgeland lensmannsdistrikt har tjenestesteder på Vega og i Brønnøysund.

LES MER: Vil legge ned 14 tjenestesteder

Kommentarer til denne saken