Nå blir det slutt på drop-in

Politibetjent Einar Gulbrandsøy, Fana politistasjon, lufthavnseksjonen. Schengen skulle gjere det muleg å reise innan området utan pass. Men du treng framleis pass som identifikasjonspapir. Gulbrandsøy seier at du framleis treng pass.
20060927 
<B> <B>

Politibetjent Einar Gulbrandsøy, Fana politistasjon, lufthavnseksjonen. Schengen skulle gjere det muleg å reise innan området utan pass. Men du treng framleis pass som identifikasjonspapir. Gulbrandsøy seier at du framleis treng pass. 20060927 <B> <B> Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 1. mars må du bestille time på passkontoret.

DEL

Det opplyser politiet.

– Vi ønsker å gi et best mulig tilbud, og ha flere tilgjengelige timer for bestiller og tar derfor nå bort timene som var reservert for drop-in-kunder, skriver de i en pressemelding.

Det argumenteres i pressemeldingen for at passkunder på denne måten ikke må stå i kø, og at det tar kort tid å bestille sitt pass.

– En vanlig kunde er som regel inn og ut av passkontoret på 20 minutter, står det i pressemeldingen.

Bestill tidlig

Politiet råder alle som skal utenlands på ferie og har behov for pass til å sjekke om dette er gyldig. Høysesongen for bestilling av pass begynner erfaringsmessig i mai, skriver BA.

– Det kan bli rift om timene, og derfor kan det være lurt å bestille tid nå, før «rushtiden» begynner, opplyser politiet.

Endringen skjer ved passkontorene i Bergen, Os, Nordhordland, samt på Sotra og Askøy.

– Personer med akutt behov for pass (såkalte nødpass), kan fremdeles få det på gitte vilkår i passkontorenes åpningstid.

Timer kan bestilles på politiet sine nettsider.

Artikkeltags