Politi med narkohunder gjennomsøkte avislokale

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Tre tjenestemenn og to narkohunder gjennomsøkte denne uken lokalene til Helgeland Arbeiderblad, melder Journalisten.no.

Årsaken skal være et betent forhold mellom en av journalistene i avisen og politiet.

Journalisten skal ifølge Journalisten.no ha blitt beskyldt for å ha lekket etterforskningsinformasjon til kriminelle miljøer.

Vedkommende er tidligere blitt bøtelagt for hasjbruk, og er også erklært uønsket på politihuset og er tidligere blitt bortvist derfra, skriver Journalisten.no.

Journalisten er for øyeblikket suspendert fra sin stilling.

Redaksjonklubbens leder, Rune Pedersen, i Helgeland Arbeiderblad omtaler kollegaen som "en meget dyktig journalist" som med et "litt utradisjonelt kildenett" har "trådd politiet for nær".

Han sier til Journalisten.no at han ikke fikk vite om politiaksjonen før neste morgen.

Dette reagerte han sterkt på, og sier at staben oppfatter politiundersøkelsen i avislokalene som en mistenkeliggjøring av hele redaksjonen.

Redaktøren inviterte politiet

Sjefredaktør Geir Arne Glad i Helgeland Arbeiderblad avviser at det var en razzia som fant sted denne uken, overfor Journalisten.no

Glad inviterte selv politiet til å foreta undersøkelser i lokalene.

– Etter politiets påstander om en av avisens journalister, og etter at en narkohund markerte utslag på en pc-bag fra redaksjonen ved politihuset nylig, mente jeg det var riktig å be dem komme. Jeg ønsket klarhet i denne saken, og vi fikk den avkreftelsen vi ønsket. Politiets undersøkelse ga ingen resultater, sier Glad til Journalisten.no.

Artikkeltags