Persontog traff steinras

- Det var ekkelt, sier Silje Jacobsen fra Mo, som var på tur nordover sammen med barna Noah Sebastioan (2 år) og Mathias (5 mnd.) i vogna, da dagtog kjørte på en stor stein som hadde falt ned på linja nord for Stupforsmoen.

- Det var ekkelt, sier Silje Jacobsen fra Mo, som var på tur nordover sammen med barna Noah Sebastioan (2 år) og Mathias (5 mnd.) i vogna, da dagtog kjørte på en stor stein som hadde falt ned på linja nord for Stupforsmoen. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Nordgående dagtog sporet av nord for Mo i Rana. Ingen av de 78 personene ombord ble skadet.

DEL

Toget, på vei til Bodø, sporet av onsdag ettermiddag. NSB fikk melding om avsporingen klokken 15.15.

- Det sporet av nord for Storforshei, opplyser vakthavende redningsleder hos Hovedredningssentralen, Jakob Carlsen, til an.no.

Steinmasser

Det skal ikke være meldt om personskader.

- Vi har fått bekreftet fra toget at det ikke er noen personskader, opplyser operasjonssentralen i Helgeland politidistrikt til an.no klokken 16.10.

En kilde opplyser til an.no at det var et steinras på Nordlandsbanen som gjorde at toget sporet av i nærheten av Eiterå, sør for Ørtfjell stasjon.

Ifølge Rana Blad kom toget ut av Stupforstunnelen i nærheten av Stupforsmoen og har kjørt inn i steinmasser som lå på sporet.

Det er lokomotivet som har sporet av med ett hjulpar. Årsaken skal være at toget kjørte inn i et ras. Alle vognene står på sporet.

Alternativ transport

Det står nå i ei skjæring og er ikke tilgjengelig på andre måter enn langs jernbanesporet.

Passasjerene sitter fortsatt i toget og NSB og Jernbaneverket jobber med å evakuere dem.

NSB vil ta de 78 passasjerene ombord i det avsporede toget over i sørgående passasjertog som onsdag ettermiddag var på vei fra Bodø til Mo i Rana.

Dette toget ble stoppet på Dunderland stasjon.

– Passasjerne på dette toget går nå over i busser som vil frakte dem sørover. Det tomme toget kjører deretter fram til rasstedet, og passasjerene i det avsporede toget kan da gå forbi lokomotivet og over i dette toget, som vil frakte dem til Bodø, opplyser informasjonssjef i NSB, Åge-Christoffer Lundeby, til Rana Blad.

Denne operasjonen vil være mer effektiv og ta kortere tid enn å skaffe et nytt lokomtiv sørfra for å dra passasjervognene tilbake til Mo.

NSB setter opp alternativ transport på strekningen Trondheim-Dunderland, ifølge NSB sine hjemmesider.

Det er uklart når banen kan åpnes igjen. Lokomotivet må dras opp på skinnene igjen og området må være sikkert for ferdsel.

Artikkeltags