På dette pleiesenteret repareres hvitevarene på toalettet

Kritikkverdig. Det oppstår ofte feil på hvitevarene på Steigentunet. Noen av reparasjonene foregår inne på et handikaptoalett.

Kritikkverdig. Det oppstår ofte feil på hvitevarene på Steigentunet. Noen av reparasjonene foregår inne på et handikaptoalett. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Oppvaskmaskinene på pleie- og omsorgssenteret i Steigen blir ofte reparert inne på et handikaptoalett.

Det var Astri Gaarder Valberg fra Pensjonistpartiet som opplyste om dette på siste kommunestyremøte.

– Som arbeidsgiver skjemmes jeg over de arbeidsforholdene våre ansatte jobber under. Handikaptoalettet og arbeidsrommet til renholderne brukes til å reparere oppvask- og vaskemaskiner på Steigentunet, påpekte Valberg i kommunestyret.

Hygiene

Etter møtet sa hun til Avisa Nordland at det er på tide å si ifra om forholdene, 13 år etter at Steigentunet ble åpnet.

– Driftsoperatørene har ikke andre steder å foreta reparasjonene. Dette handler både om hygiene og om å bry seg om de som jobber på gulvet, sier hun.

Ordfører Asle Schrøder sier i en kommentar at han ikke kjenner til at oppvaskmaskiner repareres inne på et toalett.

– Men hvis det stemmer, er det ikke bra, erkjenner han.

Skjer ofte

Driftsoperatør Viggo Steinbakk bekrefter opplysningene til Astri Gaarder Valberg.

– Vi må reparere oppvaskmaskinene inne på et handikapdass fordi det ikke finnes andre steder på Steigentunet der vi kan holde på med slikt arbeid, sier Steinbakk.

– Hvor ofte skjer dette?

– Det er hver gang det oppstår feil på utstyret og det er ganske ofte ettersom de fleste maskinene er utslitte, svarer Steinbakk.

Ukjent

Distriktssjef Arnt Inge Berget i Mattilsynet sier i en kommentar til Avisa Nordland at hvis reparasjonene av oppvaskmaskinene skjer inne på et toalett som er i daglig bruk, er det ikke slik det skal være.

– Men jeg må understreke at jeg ikke kjenner til den konkrete saken. Det kan bli aktuelt å undersøke den, sier han.

Leasing

I kommunestyret påpekte Astri Gaarder Valberg at de fleste hvitevarene på Steigentunet er slitt etter 13 års bruk. Hun tok til orde for å lease nye hvitevarer som oppvask- og vaskemaskiner til bogruppene og omsorgsboligene på Steigentunet.

Hun viste til at det ofte oppstår feil på hvitevarene, noe som medfører økt belastning både på pleiepersonalet og driftsoperatørene.

– Dette er en sak som angår veldig mange, blant annet pleiepersonalet og de eldre. Den bidrar til veldig mye irritasjon og dårlig arbeidsmiljø, sa Valberg.

Fagkoordinator Tordis Sofie Langseth sa at det kan være en god løsning å lease hvitevarer.

– Det vil bli vurdert i budsjettsammenheng, sa hun.

Artikkeltags