Øystein Gåre

Artikkelen er over 15 år gammel

Glimts suksesstrener Øystein Gåre er kåret til "Årets nordlending" av Avisa Nordland.

DEL

Tidligere i høst ble han " Årets trener" i fotball-Norge. Juryen og flertallet av leserne var aldri i tvil om avgjørelsen.

– Det er blitt altfor mye priser på meg. Fotball er et lagspill, og jeg liker ikke helt at jeg som enkeltperson skal bli så mye fokusert, sa Øystein Gåre da han fikk overrakt skulptur, diplom og blomster av sjefredaktør Thor Woje.

Dette er andre året at avisa sammen med leserne våre kårer " Årets nordlending." I fjor gikk prisen til Mehamn-kritiker Ulf Larsstuvold. Han har for øvrig en sønn, Jon David, som går i klasse 7A på Rønvik skole. Der går også Marte Lise Gåre, Glimt-trenerens mellomste datter!

Bred støtte.

"Årets nordlending" kåres av en fagjury etter en bred høring blant leserne som altså er det femte medlemmet i juryen. Leserresponsen var meget god i år, og blant andre favorittkandidater var det sterke navn som Idol-David og Natur- og Ungdom-leder Ane Hansdatter Kismul. Det viste seg at alle de ti nominerte kandidatene hadde sterke tilhengere blant våre lesere.

Øystein Gåre fikk likevel klart flest leserstemmer. Ikke bare fra Bodø og Salten hvor han åpenbart er en populær mann. Det kom også støtteerklæringer fra hele fylket, utflyttete nordlendinger og fotballinteresserte over hele landet. Gåre har endog tilhengere i Ungarn, Belgia og USA som ville sette pris på den jobben han har gjort for Bodø/Glimt og den nordlandske selvfølelsen i år.

Trener i 17 år.

Øystein Gåre har vært en del av Glimts trenerteam i 17 år. Ti av dem som hovedtrener. Som nordlendingene nå vet så godt, førte Gåre laget sitt til sølvmedaljer både i cup og serie denne sesongen, og for det ble han i høst tildelt tre hederspriser som "Årets trener" i Norge. Nå er den tidligere keeperen og skihopperen i Junkeren også blitt årets navn i sitt eget hjemfylke.

– Det er litt i overkant, dette, gjentok han uten at han helt klarte å skjule at han er stolt.

– Jeg tar det til inntekt for at vi har gjort noe bra i Glimt denne sesongen. Vi har erfart at prestasjonene våre har betydd mye for mange mennesker, og jeg har fått en del telefoner fra utflyttete nordlendinger som har satt pris på oss.

Prisen tar jeg imot på vegne av laget. Fotball er som sagt en lagidrett, og da er det umulig å skape gode prestasjoner uten samarbeid. Vi var dømt nedenom og hjem, men hele spillergruppa tok tak og kom på en bølge som vi var dyktige til å ri på, sier "Årets nordlending 2003."

Mot Opjordsmoen.

I dag tar Gåre juleferie. Det blir familieferie med svigerforeldre og oldeforeldre i morgen. Hans egne foreldre må vente til 1. juledag.

– Jeg har ingen ønskeliste, svarer Øystein Gåre når vi stiller han det obligatoriske spørsmålet på bittelille julaften. Men for dem som ønsker å gi Glimt-treneren en siste påskjønnelse i jubelåret, kan vi nevne at han mangler Stones siste album.

4. juledag blir det mimrekveld med en del sentrale aktører fra 1993, Glimts forrige jubelsesong. 5. januar starter klubbtreningene igjen, og i slutten av måneden skal Glimt innlede sesongen med kamp på Raufoss. Mot Dag Opjordsmoen som Gåre måtte etterfølge sommeren 2001.

Stein på stein.

Skulpuren som Øystein Gåre fikk overrakt av redaktør Thor Woje i går, er han alene om i verden. Den er laget av Bodø-kunstneren Ingrid Cimmerbeck og har form av en varde der det er lagt stein på stein.

Akkurat slik man bygger et godt fotballag.

Artikkeltags