Gå til sidens hovedinnhold

Over 800 i fakkeltog

Artikkelen er over 10 år gammel

De gikk mann av huse i Valnesfjord til støtte for Helsesportsenteret. Se video av hele toget

Over 800 deltok i fakkeltoget som ble dratt i gang av de to ildsjelene Hanne Løkås og Nancy Schulzki, og det store engasjementet varmet nesten like mye som de mange faklene som ble båret fra sentrum av Valnesfjord til kirka - og tilbake.

Skjemtes litt

– Vi ante ikke rekkevidden av det vi dro i gang for en uke siden, for dette er bare helt fantastisk. Vi satt i hver vår stue ved hver vår pc og skjemtes litt.?Skjemtes, fordi lokalavisen måtte spørre om hvorfor ingen går i tog for helsesportsenteret, fortalte to sterkt engasjerte damer da de sto foran de mange hundre sambygdinger i sentrum av Valnesfjord i går kveld.

Det lyste engasjement av alle de frammøtte, like mye som det lyste stolthet over at så mange faktisk hadde kommet seg opp av sofaen, og viste at de bryr seg om bygdas viktigste arbeidsplass.

– Og helsesportsenteret betyr ikke bare arbeidsplasser og mange tilflyttere, Å få en slik kompetansetung hjørnesteinsbedrift har rett og slett gitt bygda en ny puls, slo Schulzki og Løkås fast i sin appell før togavgang.

Rørende

– Dette er aldeles rørende, og helt fantastisk. At så mange bryr seg viser hvor viktig denne saken er for befolkningen både i Valnesfjord og resten av Fauske – ja, hele landet. For det har strømmet inn med støtte fra fjern og nær, og det varmer virkelig, sa Iseling Marstrander, direktør ved Valnesfjord Helsesportsenter, mens hun så på den lange rekken av fakkelbærere.

Les alt om fakkeltoget i tirsdagsavisa