Opprørt av bystyret

Artikkelen er over 11 år gammel

Flertallet i bystyret spennet bein for utvidelse av Tusenhjemmet. Nå starter pensjonist Sara Johannesen aksjon mot Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet.

DEL

Posisjonen kan dermed ikke forvente seg mange stemmer fra hennes venner under høstens kommune og fylkestingvalg.

– Vi skal spre informasjon på Tusenhjemmet og gjennom media om at de ikke vil utvide Tusenhjemmet, sier Johannesen. Allerede nå oppfordrer hun folk til å la være å stemme på de tre partiene.

Støtter Sara. Med seg har hun Kyrre Ellefsen fra Pensjonistuniversitetet, nestleder i eldrerådet Beathe Sundfær og medlem av Tusenhjemmets driftsråd Bodil Hoel Lorentzen. Samtlige var til stede da Kirsten Limstrand (V) gikk på bystyrets talerstol. Med seg hadde hun forslaget om at Bodø kommune må utvide Tusenhjemmet. Hun krevde at ordføreren tar saken opp i bystyret til ny vurdering.

– Dette er en hastesak, sa Limstrand, og påpekte at BBL planlegger boliger på tomta der Tusenhjemmet kan utvide og at formannskapet i Bodø kommune anbefalte utbygging 18. oktober 2006.

Men under fjorårets budsjettforhandlinger ble ikke Tusenhjemmet prioritert, noe ordfører Odd-Tore Fygle påpekte.

Ikke råd til utvidelse. Han påpekte videre at det hadde blitt forslag rundt Tusenhjemmet, senest i desember da politikerne var negative til utvidelse.

– Derfor er det ikke riktig av meg å fremme en ny sak nå, sa Fygle, og fortsatte med å forklare at kommunen ikke har råd en slik investering og at de nå prioriteter blant annet Kulturkvartalet.

– Man må respektere at kommunen gjør noen prioriteringer, kommenterte han.

Ordføreren og resten av posisjonen trumfet deretter gjennom et forslag om at framtidige arealmangler til Tusenhjemmet skal vurderes inn i Kulturkvartalet. Og at Tusenhjemmets arbeidsgruppe inviteres med i diskusjonen rundt Kulturkvartalet.

Ikke enig. Det var selvsagt ikke eldredelegasjonen enig i. De vil ha en utvidelse av Tusenhjemmet, der Tusenhjemmet ligger nå.

– Vi har et svært godt miljø på Tusenhjemmet, så vil de splitte det opp, utbasunerte Hoel Lorentzen.

– Nå skal jeg hjem å drikke gravøl, kom det fra Breathe Sundfær.

Artikkeltags