Statoil-sjefen åpnet den første døra - avtalen er gull verdt for Bodø-bedriften

Eldar Sætre skryter uhemmet av Rapp Bomek. I går ble han vist rundt av daglig leder Terje Bøe (t.h.) og fikk æren av å åpne første branndør i leveransen til Johan Sverdrup-feltet.

Eldar Sætre skryter uhemmet av Rapp Bomek. I går ble han vist rundt av daglig leder Terje Bøe (t.h.) og fikk æren av å åpne første branndør i leveransen til Johan Sverdrup-feltet. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Konsernsjef Eldar Sætre smilte stort da han åpnet den første branndøra i en stor leveranse fra Rapp Bomek til Johan Sverdrup-feltet.

Fornøyd var også daglig leder Terje Bøe i Rapp Bomek som fikk statoilsjefen med følge på besøk torsdag morgen.

– Tenker utvikling

– Rapp Bomek har en lang internasjonal erfaring og vet hva det vil si å konkurrere internasjonalt. De søker hele tiden å bli bedre og er kvalitetsorientert. De tenker produkt, teknologiutvikling og levetid, skrøt Eldar Sætre i Statoil ASA, og mener mange kan lære av Rapp Bomek.

-  Kontrakten med Rapp Bomek viser at både norsk og nordnorsk industri er konkurransedyktig i et globalt marked, sa Eldar Sætre som ble vist rundt på Rapp Bomek.

- Kontrakten med Rapp Bomek viser at både norsk og nordnorsk industri er konkurransedyktig i et globalt marked, sa Eldar Sætre som ble vist rundt på Rapp Bomek. Foto:

Siden 2015 har Rapp Bomek hatt en rammeavtale med Statoil for å levere branndører til Johan Sverdrup.

200 dører

De skal produsere 200 branndører for Statoil til prosjektet. Sætre trykket på knappen som åpnet den første.

– Den skal vare i 50 år, sa Sætre.

– Sistemann som går gjennom døra er ikke født ennå, supplerte en i følget av næringslivsfolk, byråkrater og politikere som hadde satt av halvannen time på Rapp Bomek før de busset videre til Arctic Race of Norway-starten på Fauske. Statoil er hovedsponsor for Arctic Race.

Les også: Rapp Bomek signerte storavtale med Statoil

Da an.no omtalte avtalen om branndørene i fjor, fikk vi opplyst at avtalen har en verdi på et sted mellom 50 og 60 millioner i fase én, men kan øke betydelig med opsjonene som ligger i avtalen.

 Ifølge Bøe er det en strategisk meget viktig kontrakt for Rapp Bomek og en av de største enkeltkontraktene i selskapets historie.

Produserer for fullt

Det er forventet oppstart av Johan Sverdrup-feltet i 2019.

Den 642 kilo tunge døra som ble åpnet torsdag er den første som går fra Rapp Bomek til prosjektet.

– Nå framover blir det veldig mange. Vi har to store leveranser i september og oktober. Da vil 60–70 prosent være levert, sier Terje Bøe.

Internasjonalt

Rapp Bomek er stor, men Sætre mener at også små og mellomstore bedrifter kan lære av selskapet for å komme i betraktning som leverandør.

   – Skal du være konkurransedyktig i Norge, må du være det internasjonalt. Det betyr ikke at du nødvendigvis må konkurrere internasjonalt. Du må levere kvalitet, og du må ville og ønske det, ikke bare mene det.

Nettverkene

Han la til at nettverkene er særdeles viktige og minnet om at Statoil har et leverandør-utviklingsprosjekt – Lunn – i Nord-Norge.  

 – Men også vi må gjøre en enda bedre jobb med å si hva vi trenger. Vi har gjort endringer slik at vi åpner opp for ikke bare de store leverandørene, sa Sætre.   

  Ifølge Statoil har de økt driftsanskaffelsene fra Nord-Norge med 30 prosent fra i fjor til i år.

25 prosent av all produksjon

Johan Sverdrup, 155 kilometer vest for Stavanger, er blant de fem største oljefeltene på norsk sokkel. Ifølge Statoil vil det være ett av de viktigste industriprosjektene i Norge de neste 50 årene.

  Når produksjonen er på topp, vil den utgjøre 25 prosent av all norsk olje- og gassproduksjon.

Artikkeltags