Ny suppe for redningssaken

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Redningsselskapets skipper Kjell Olav Johansen står bak oppskriften til Toros storslåtte nysatsing; "Skomvær fiskesuppe"

DEL

Etter å ha gått gjennom et knallhardt smakspanel i Bergen ble vinneroppskriften kåret. 1 september lanseres Toros nye storsatsing, og bak suksessoppskriften står ingen ringere enn den lokale skipperen Kjell Olav Johansen fra redningsskøyta "Skuld".

– Jeg så det var en konkurranse, men tenkte ikke noe særlig mer på det. Det endte med at jeg skrev noen ord og sendte inn tett før tiden var utgått. Jeg kan ikke tro at jeg vant, forteller han, tydelig overrasket over å ha dratt seieren i land.

– Har du interesse for matlaging?

– Ja, jeg har vel det. Det er greit å kunne, smiler han lurt. Det har han nok rett i, for suksessoppskriften kan bli en betydelig inntektskilde for Redningsselskapet.

Innsamlingsarbeid I forbindelse 40 års jubileet til Bergens fiskesuppe, ble det klart at fiskesuppen trengte fornyelse. Toro inngikk et samarbeid med Redningsselskapet, der en krone av hver solgte Skomvær fiskesuppepose skal gå til Redningsselskapet og opplæring av barn og unge i sjøvett.

– Det er kjempeinteressant at fiskesuppen bringer inn penger til ungdomsarbeid. De trenger å få litt sjøvett, sier den erfarne skipperen.

Representant for Toro i Nordland, John Ivar Engeness, forteller at 40-års jubilanten Bergens fiskesuppe har innkassert 42 millioner kroner. Det betyr mange penger i kassa for Redningsselskapet om suppen skulle vise seg å bli en suksess.

– Det er realistisk å få solgt for to-tre millioner i året. Gi "Skomvær fiskesuppe" noen år og den vil ha tjent inn en ny redningsskøyte til Redningsselskapet.

– Da må jeg bare hive meg til å komponere mer suppe, kommer det kjapt fra skipper Johansen.

Trikset. Med en fortid som stuert og kokk på sjøen, ble skipperens grunnlag for matlaging og sjøretter lagt.

– Hvordan kom du fram til oppskriften?

– Suppene mine blir ulike hver gang. Det er tilfeldigheten som rår. Det er nesten som å vinne i lotto. Trikset er å være raus med fløten og crème fresh, avslører han.

Eksklusiv. Engeness forklarer at den nye suppen går inn i kategorien "Kremet forrettssuppe" og skal ha et litt mer eksklusivt stempel enn de tidligere fiskesuppene.

– Det blir på en måte en slags festsuppe, Johansen kalte den jo opprinnelig for "Skipsførerens festfiskesuppe", men navnet ble endret til "Skomvær fiskesuppe" av kommersielle grunner. Han legger til at suppen ikke vil ha en høyere prisklasse av den grunn.

– Den var kjempegod, men smaker posesuppen slik som du komponerte den? spør en av kompisene under introduksjonsmåltidet.

– Jo da, men det er mulig å få den enda bedre. Det er bare å kjøre på med mer fløte, ler den kokke- lerende skipperen.

Artikkeltags