Ulykken skjedde ca klokka 11.30, og politiet fikk melding klokka 11.36.

- Vi kan bekrefte at en kvinne er omkommet i ulykken. Ulykken skjedde da en personbil og en lastebil kolliderte i en møteulykke, og det er føreren av personbilen som er omkommet, sier operasjonsleder Nils Petter Mikalsen ved Salten politidistrikt til Avisa Nordland.

- Føreren av lastebilen ble ikke fysisk skadd i ulykken. Han vil likevel bli sendt til legesjekk, og vil få den oppfølging han trenger, sier Mikalsen.

Rett strekning.

Ulykken skjedde på riksvei 17 ved Åseli, like sør for Saltstraumen. Lastebilen kjørte sørover, mens personbilen var på tur nordover mot Bodø. De to bilene kolliderte i en 80-sone på en rett strekning 6-700 meter nord for Åselibrua. Det var ifølge politiet ikke spesielt glatt på veien da ulykken skjedde.

- Vi har en oppfatning av hendelsesforløpet og årsaken til ulykken, men må snakke med føreren av lastebilen og sammenfatte dette med de tekniske undersøkelsene før vi sier noe mer, sier Mikalsen.

Riksvei 17 var i en periode stengt i begge retninger etter ulykken, og det dannet seg fort køer på begge sider av ulykkesstedet.

Åtte omkomne.

Åtte personer har mistet livet på veiene i Salten hittil i år. Det er flere trafikkdrepte enn i hele 2005.

Den første ulykken skjedde 24. januar på Mørkved. En bodømann i 30-årene var på tur ned Bjørndalsveien da han kjørte av veien. Han var død før redningsmannskapet rakk fram til ulykkesstedet.

2. februar kolliderte to menn på 19 og 23 med et vogntog på Kistrand. Nittenåringen døde umiddelbart. Få dager senere døde også tjuetreåringen.

11. februar omkom en 22 år gammel kvinne. Hun kolliderte med et vogntog på Straumsnes i Valnesfjord.

24. februar kolliderte en 19-åring fra Misvær med en pickup. Han døde dagen etter av skadene han pådro seg. Ulykken skjedde i Misvær.

7. mars omkom et ektepar på 61 og 67 år fra Rana etter at bilen de kjørte havnet i havet ved Langset i Saltdal kommune.

Les mer om ulykken i papiravisa tirsdag.