Ny avis klar 11. mars

Børre Arntzen, Geir Are Jensen og Snorre Pedersen starter ny avis i Bodø.

Børre Arntzen, Geir Are Jensen og Snorre Pedersen starter ny avis i Bodø. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Bodø Nu, Saltenposten og ab24 går sammen i kampen om avismarkedet i Bodø. 11. mars er de klare med ny abonnementsavis.

DEL

Det er erfarne mediebedrifter som tar opp kampen med Avisa Nordland.

Bodø Nu har sju år bak seg som ukemagasin i Bodø. Regnskapstallene har i alle år stort sett vært hyggelig lesning for eierne. Saltenposten har drøye 10 år historie bak seg i Indre Salten.

De har en omsetning på 20 millioner kroner. Resultatet i år ender på rundt to millioner i pluss. Nettavisen ab24.no har hatt betydelige underskudd de par årene de har vært i drift.

Geir Are Jensen blir sjefredaktør i nysatsingen som foreløpig har "Bodø Nu" som tittel. Første utgave er 11. mars. Mandag, onsdag og fredag blir utgivelsesdagene.

– Vi skal bli en byavis for Bodø. Vi skal skrive om de gode og dårlige sidene ved Bodø. Vi møter stor entusiasme og har solide eiere bak oss, sier Jensen og er svært glad for sine to partnere.

– Saltenposten har kunnskap om å skape en tredagersavis som har suksess. De er en opplagsvinner. Det er ikke mange av dem i dag. ab24 har også blitt en viktig aktør i Bodø. ab24 blir grunnlaget for vår nettsatsing, sier Jensen som ser for seg 19 årsverk i den nye avisen.

Styreleder Snorre Pedersen i Saltenposten er også fornøyd.

– I dag henter vi halvannen million kroner fra markedet i Bodø. Vår kunder sier alle som en at de ønsker seg et alternativ til Avisa Nordland. Nå får de det, sier Pedersen.

Redaktør Børre Arntzen i ab24 er optimist.

– Bodø-samfunnet etterspør et alternativ til AN. Mange har bedt oss om å lage en papirutgave av ab24. Nå får de ønsket sitt oppfylt, sier Arntzen.

– Forsvinner gratismagasinet Bodø Nu?– I sin nåværende form ja, men det beste fra magasinet vil vi ta med inn i den nye avisen. Om det blir i form av et bilag er blant de ting vi skal se på. Nå handler det om knallhard jobbing fram til første utgivelse, svarer Geir Are Jensen.

Sjefredaktør som utvider fra én til tre utgivelser i uken.

Artikkeltags