Null kampfly i Bodø

F-35

F-35 Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Det blir ikke kampfly i Bodø. Forhandlingene mellom stortingspartiene er brutt sammen. - Vi kunne ikke gå med på et diktat fra regjeringen, sier Dagfinn Høybråten(KrF) som ville til Bodø.

DEL

I formiddag gikk partiene hver til sitt etter at Ap og regjeringspartiene la fram et ultimat krav om Evenes som framskutt base.

Det gikk ikke Høyre, KrF og Frp med på. Dermed brøt forhandlingene sammen. Det betyr at regjeringspartiene trumfer fram regjeringens forslag til langtidsplan for Forsvaret med knapt flertall.

- Det er beklagelig at regjeringspartiene mangler vilje til å diskutere og kunne ikke gå med på et diktat fra regjeringspartiene, sier Dagfinn Høybråten til an.no.

Det ble altså kampen om framskutt base som førte til brudd. Frp, Høyre og KrF vil ha framskutt base i Bodø, mens regjeringspartiene til til Evenes.

- Vi kommer fortsatt til å stå på for ei tilråding om framskutt base i Bodø som vi mener er den beste løsningen, sier Høybråten.

Vil ikke fordele skyld

Eirik Sivertsen (Ap) på nordlandsbenken vil ikke fordele skyld etter at forhandlingene brøt sammen.

- Jeg oppfatter det slik at når man går til forhandlingsbordet er det for å finne felles løsninger, sier han.

Han understreker at de kjempet for å få Generalinspektøren (GIL) og luftforsvarets øverste ledelse til Bodø, og fikk det til.

- Det er snakk om nesten 300 arbeidsplasse, sier Sivertsen.

- Forsvarsmessig er det viktig. Det gir en klar synergieffekt å få samlokalisert GIL og Forsvarets operative hovedkvarter (FOH). Og for Bodø er det viktig. Vi får nesten 300 arbeidsplasser tilført til byen. GIL til Bodø er det beste for Forsvaret, og det var sterke miljøer på Østlandet som ville ha GIL der, fortsetter Sivertsen

an.no kommert tilbake med mer

Artikkeltags