Gå til sidens hovedinnhold

Bodøbedrift inngår samarbeid med Nordlandsmuseet - dette skal de etablere

Artikkelen er over 4 år gammel

Nordlandsmuseet inngikk denne uka et samarbeid med IKT-selskapet Seria AS i Bodø.

– Seria AS skal være leverandør for nettsteder og webtjenester til Nordlandsmuseet, som blant annet omfatter Hamsunsenteret, Anna Karolina – Norsk Jektefartsmusum, samt Kjerringøy Handelssted, sier daglig leder i Seria AS, Nils Misvær, i en pressemelding.

– Nordlandsmuseet betstår i dag av 19, og snart 20, museer fordelt rundt i kommunene i Saltenregionen. Her inngår alt fra små lokale til nasjonale museer. Det gjør at vår digitale satsing nå må moderniseres. Vi ser virkelig fram til å få på plass en tidsriktig og helhetlig løsning for Nordlandsmuseet på nett, sier Bjørg Nilsen, markedssjef hos Nordlandsmuseet.

Samarbeidet skal i tillegg til den digitale satsingen også gå ut på en rekke nye etableringer, blant annet aktivitetskalender og mediebank.

Det skal også utvikles en ny app. Seria utviklet i 2016 appen Kultur- & Naturvandringen, en app hvor man langs elveparken i Bodø kan oppleve historie og natur gjennom en digital formidling.

– En tilsvarende app skal nå ferdigstilles for Gildeskål kommune for guiding på Nordarnøy Kystfort, opplyses det i pressemeldingen.

Appen i Bodø har ifølge Nils Misvær vakt stor oppmerksomhet i landets museumsnettverk.

– Flere museer er interessert i å få ta del i dette arbeidet og ønsker å få laget sine egne lokale tilpasninger av denne, sier han.

Kommentarer til denne saken