- Det er rett og slett stas når en bedrift som dette blir Norges Gasellevinner i 2017

Forsøksstasjonen til bedriften LetSea AS på Dønna, bedriften har alle fiskefôrprodusentene og storparten av oppdrettsnæringen som kunder.

Forsøksstasjonen til bedriften LetSea AS på Dønna, bedriften har alle fiskefôrprodusentene og storparten av oppdrettsnæringen som kunder.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Havet er framtiden i Nordland. Det er rett og slett stas når en bedrift som Letsea blir Norges Gasellevinner i 2017.

Det sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap) i en pressemelding.

Les også: Nordlandsbedrift ble årets beste

Lakseforskerne Letsea fra Dønna er kåret til årets norske Gasellebedrift. Prisen ble utdelt av kronprins Haakon under den nasjonale konferansen ved Christiania Theater i Oslo. Letsea, som jobber med å se etter nye muligheter innenfor havbruket, har tidligere vunnet Gaselle-prisen for Nordland to år på rad.

Letsea holder til i havgapet i Dønna og har over 20 års erfaring med testing og forsøk innenfor havbruk.

– Denne bedriften er et godt eksempel på virksomheter vi trenger for å utvikle næringslivet vårt i Nordland og landsdelen, sier Norvoll.

Selskapet har skapt en av Nord-Norges sterkeste merkevarer.

Nordland har den største samlede produksjon av fiskeri- og oppdrettsprodukter i Norge, men fortsatt går mesteparten ut av fylket og landet som råvarer.

– Vi må gjøre en jobb for å løfte bedriftene våre høyere opp i næringskjeden. Også der kan bedrifter som Letsea, bidra understreker Norvoll.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken