Nominert til årets gründerkvinne

Jeanette Johansen er nominert til å bli årets gründerkvinne.

Jeanette Johansen er nominert til å bli årets gründerkvinne. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Kan vinne en million.

DEL

Jeanette Johansen fra Værøy er videre til den nasjonale finalen i konkurransen om å bli "Årets gründerkvinne 2011" sammen med 25 andre kandidater fra hele landet. Nasjonalt hadde til sammen 70 gründerkvinner meldt seg på konkurransen.

Konkurransen ”Årets gründerkvinne 2011” er et samarbeid mellom Nærings- og handelsdepartementet og Innovasjon Norge. Hensikten med konkurransen er å øke antall kvinner som etablerer vekstforetak, og vinneren får 1 million kroner til videreutvikling av sin bedrift.

- Vi er stolte av de kvinnelige gründerne i fylket, sier avdelingsdirektør Karsten Nestvold i Innovasjon Norge Nordland i en pressemelding og ønsker de nominerte gründerne lykke til i den nasjonale konkurransen.

Johansen (38) er eier og daglig leder av Lofoten Sjokolade, en nyetablert virksomhet som er lokalisert i den nedlagte flyterminalen på Værøy.

Lofoten Sjokolade tilbyr kvalitetssjokolade til bedrifter og privatpersoner. Hver enkelt bit er håndlaget og inneholder bare ekte kvalitetsråvarer og ingen essenser.

Jeanette er sterkt opptatt av helheten til produktene, som form, smak og innpakning/emballasje. Lofoten Sjokolade har vært presentert i flere ukeblader, tidsskrifter og aviser, deriblant Dagens Næringsliv. Også det internasjonale markedet har vist interesse for produktene, bl.a. etter at bedriften ble presentert på tysk TV.

Fra Nordland er Hildegunn Nordum med bedriften Utværet Lånan AS på Vega er også videre i konkurransen.

I løpet av januar skal en uttaksjury plukke ut seks finalister som skal presentere seg for en hovedjury i Oslo i februar.

Den 8. mars 2011 blir finalistene presentert på arrangementet Gründerkvinne-konferansen i Oslo, og vinneren kåret. Gründerkvinnekonferansen er åpen for alle gründerkvinner i Norge. Det blir faglige foredrag, motevisning og hyllest av alle finalistene og vinneren.

Artikkeltags