Noen selger sand i Sahara...

Mandag ettermiddag solgte Frode Aronsen tre tonn med snø til en fortvilet Latvier som var dårlig skodd for norske forhold.

Mandag ettermiddag solgte Frode Aronsen tre tonn med snø til en fortvilet Latvier som var dårlig skodd for norske forhold. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Frode selger snø i Nord-Norge.

DEL

Mandag ettermiddag fikk Frode Aronsen en noe uvanlig telefon fra en fortvilet Latvier som ønsket ballast i den tomme hengeren sin.

– He, he, han ville ha snø som ballast i vogna for å få trykk på akslingene, slik at han kom seg opp de bratte bakkene over Saltfjellet, sier han.

– Han var jo ikke så lysten på å spa den opp selv når han skulle videre til Mo i Rana i kveld.

Hjulpet flere

Vogntog med to aksler er ikke godt nok rustet for den norske vinteren, ifølge Aronsen.

– Jeg lastet rundt tre tonn med snø inn i vogna. Han ble blid og fornøyd og forventet bedre kjøreforhold, forteller han lattermildt.

Det er første gang Aronsen får en forspørsel av denne typen, men han har flere ganger hjulpet fortvilte vogntogsjåfører på vinterføret i Junkerdal.

– Tidligere i dag hjalp jeg en annen sjåfør som ikke kom seg opp Tjernfjell. Han slepte jeg opp med traktoren, forteller han lattermildt.

Flott med veihjelp

Snø-selgeren fra Junkerdal vil ikke fortelle hvor mye han fikk for det hvite gullet.

– He, he, jeg fikk betalt for tjenesten, men noe mer enn det vil jeg ikke si.

Kai Eiriksen er operasjonsleder ved Salten politidistrikt og synes at det er bra at Aronsen tilbyr veihjelp til de som trenger det.

– Det forutsetter jo selvfølgelig at vogntoget ellers er skodd for føret og at det følger vanlige Norske regler, sier han.

Artikkeltags