Nissen skaper debatt

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Karoline Fagerheim Eilertsen og Jan-Kåre Reppe er enige om at julenisse-plakatene er dårlig reklame for Carlings. Si din mening.

DEL

Si din mening her.

I går skrev Avisa Nordland om hvordan Carlings reklameplakater i Koch-senteret skapte kvalme hos en person som har jobbet med barn i flere tiår. Karoline Fagerheim Eilertsen og Jan-Kåre Reppe ser litt annerledes på saken.

– Det som stod i avisa i går var overdrevet. En full julenisse er ikke et spesielt bra image for en klesbutikk, men plakaten ser litt kul ut da. Man må jo se humoren, mener Fagerheim Eilertsen.

Reaksjoner. Også vennen hennes har lagt godt merke til Carlings-plakaten.

– En slik plakat er ikke god reklame for butikken. De selger jo ikke julenissedrakter der inne akkurat. Om det er uheldig at nissen er full, har jeg ikke noen spesiell formening om, sier Reppe.

Det har derimot Juvente-medlem Martin Strand. Han reagerer kraftig på måten kleskjeden Carlings driver markedsføring på.

– Det blir utrolig feil å henge opp plakater av en full nisse når vi vet at 200.000 barn har foreldre som drikker for mye, sier Strand.

Pressetalskvinne i Varner-gruppen, som eier Carlings-kjeden, Trude Martinsen Brun, var ikke tilgjengelig for kommentar i går, men har tidligere benektet at julenissen er full på bildet. Det mener Strand er et håpløst standpunkt.

– Julenissen ser jo snydens full ut. Da nytter det ikke å si at plakaten ikke handler om alkohol, sier han.

Senterledelsen tier. Senterleder på Koch-senteret, Jonny Gulbrandsen, ønsker ikke blande seg i debatten.

– Alle butikkene har leid et lokale, og så lenge de holder seg innenfor loven har ikke vi noe med hvordan de driver butikkene sine. Bryter de loven, er det noe helt annet, sier han.

– Synes senterledelsen det er greit at plakater av fulle julenisser henger i butikkene?

– Det vil jeg ikke kommentere. Hvis jeg skal kommentere disse plakatene i det hele tatt, vil jeg gjøre det med Carlings internt. Dette er ikke noe jeg vil uttale meg om i avisa, svarer Gulbrandsen.

Artikkeltags