Nina hadde aldri trodd denne trenden ville spre seg til hele Norge

Artikkelen er over 6 år gammel

Se video!

DEL

Da Nina Haugerud (25) hoppet i havet mandag formiddag, ante hun ikke at trenden skulle ta av så mye som den gjorde.

- Det har tatt helt av over natta! sier Haugerud, som bor på Myre i Øksnes kommune.

Etter at hun ble utfordret til å hoppe i havet, valgte hun å lage facebooksida «Då øksnesfolket (å ræssn a Norge) håppa i have».

- Vi fra Øksnes tar utfordringer på strak arm, så jeg tenkte at det var en idé å samle videoene på et sted, sier Haugerud.

Etter under to døgn er det kommet videoer fra både Tromsø, Stavanger, Trondheim og Hammerfest. Til sammen ligger det 1.100 videoer i gruppa - og det blir stadig flere.

- Det har spredd seg til hele Norge. Jeg håper det fortsetter, sier Haugerud til an.no.

Innen 24 timer

Poenget med det hele er å utfordre venner, familie og kjente til å hoppe i havet etter at du har gjort det selv. Dersom de ikke tar utfordringen innen 24 timer, skylder de deg noe.

- Noen sier at de skal ha en kasse øl. Andre ønsker seg for eksempel en sydentur, forklarer Haugerud.

Selv krevde hun en treningstights fra kjæresten og sine tre søsken dersom de ikke hoppet i havet.

- Storesøstera mi er redd for havet, så jeg trodde jeg skulle få meg en gratis treningstights der, men jammen hoppet også hun uti! sier Haugerud.

Fra Canada?

Selv hoppet Nina Haugerud i havet i går formiddag.

- Det var sludd og rundt én grad i lufta. Kjempekaldt - men samtidig litt deilig. Jeg fikk et skikkelig adrenalinkick, sier Haugerud til an.no.

Det er uvisst hvor prosjektet kommer fra, men Haugerud har hørt at den stammer fra Canada. Men en jente fra Færøyene er årsaken til at dette er blitt en hit i Øksnes.

- En kamerat av meg, Roy, kommer fra Færøyene og har en datter der. Hun utfordret ham. Roy utfordret videre folk fra Øksnes, og da var det i gang, sier Haugerud.

På facebookgruppa er det nå snart 400 personer som har meldt fra om at de enten har hoppet på havet, eller at de har planer om å gkøre det innen kort tid.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken