Nesten rekord

Marcus Åhlund (t.v.) dro en torsk på over 37 kg på stang, da han og Cato Hanssen (t.h.) var på fisketur med en kompisgjeng utenfor Kvaløya. 37,1 kilo er kun et halvt kilo bak Geir Henriksens rekord som ble satt i 1992. Begge de to fiskeentusiastene driver med turistfiske og samarbeider mye i jobben, så også med giganttorsken.

Marcus Åhlund (t.v.) dro en torsk på over 37 kg på stang, da han og Cato Hanssen (t.h.) var på fisketur med en kompisgjeng utenfor Kvaløya. 37,1 kilo er kun et halvt kilo bak Geir Henriksens rekord som ble satt i 1992. Begge de to fiskeentusiastene driver med turistfiske og samarbeider mye i jobben, så også med giganttorsken. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Se torsken, se torsken - som er 0,4 kilo fra Norgesrekorden

DEL

Onsdag ble den 18 år gamle norgesrekorden i største torsk tatt på stang nesten slettet - av en svenske like utenfor Kvaløya, skriver nordlys.no.

Se torsken, se torsken, en feit og fin og norsk en, synger «KLM». Denne ruggen på 37,1 kilo var imidlertid en feit og fin og svensk en - veldig feit sådan.

Torsken som svenske Marcus Åhlund dro opp onsdag formiddag var nemlig bare halvkiloet unna å sette norgesrekord i tyngste torsk tatt på stang.

– Rekorden er på 37,5 kilo, sier Cato Hanssen, som eier fiskecruise-båten ruggen ble tatt fra.

– Dette var en lykkelig svenske med svenskepilk, spøker han.

Den store torsken ble tatt rundt klokken 12 på formiddagen onsdag, et sted utenfor Kvaløya.

– Vi kan ikke si hvor. Det er godt å ha noen hemmeligheter, men det er en plass vi ofte er ute på, sier Hanssen.

– En fantastisk plass!, sier Åhlund.

30-kilosdrømmen oppfylt

Åhlund kjempet med torsken i omtrent ti minutter før han fikk den ombord i båten.

– Torsken er så fet på vinteren, og ikke så sterk og eksplosiv, så det gikk greit å få den opp. Det var «skönt» å få den ombord, for man har jo mistet et par svære opp gjennom årene, men den var større enn det vi trodde først, sier han.

I tillegg til giganttorsken hadde to mindre torsker på omtrent 7 kilo hver bitt på de to andre ånglene.

– Jeg har lenge drømt om å få den over 30 kilo. Det er en magisk grense, sier den lykkelige storfiskeren, som livnærer seg som fiskeguide, og tilbringer rundt 150 dager i året på sjøen.

Og rekorden på 37,5 kilo skal ikke få være i fred særlig lenge.

– Nei, den skal vi ha!, sier Hanssen selvsikkert.

Svenskelykke

37-kilosfisken var den største torsken en svenske noen gang har tatt på stang. Så langt i år har det blitt tatt 10 torsk på over 30 kilo i Norge - alle av svensker, faktisk!

– Det er ikke så mange nordmenn som fisker på stang på denne tiden, forklarer Åhlund.

Artikkeltags