Personlig trening er langt ifra en ny trend i Norge. Nå har Stamina i Bodø tatt det enda lenger, med et eget rom kun for dem som trener med PT.

I dag er det blitt vanlig å bruke penger på noen som skal veilede, pushe og korrigere under treningsøkta.

- Antallet som kjøper timer med PT bare øker. Folk er langt mer opplyste i dag enn hva de var da trenden kom til Norge, så å jobbe i denne bransjen er ikke en sovepute. Folk leser om trening og kan veldig mye. Vi må alltid utvikle oss, sier driftsleder i Stamina Bodø, Lise Johannessen.

Det er derfor Stamina Aspmyra har åpnet Nord-Norges første PT-senter i det som tidligere var en sal for gruppetimer.

Men ikke hvem som helst kommer inn i rommet: Nøkkelen er å kjøpe seg en PT-time.

Måtte ta grep

Flere av de største byene i Norge har fått senter med samme konsept.

- I Oslo er det rundt fem til seks stykker, hevder Johannessen, som lenge har fundert på hva de skulle gjøre med Stamina Aspmyra.

- Noe måtte gjøres her. Senteret har ikke gått helt som vi ønsket, sier driftslederen.

Det var i vinter at personlig trener Ståle Sjøvoll tok initiativ til PT-senter.

- Det er helt klart et behov for et slikt senter i Bodø, konstaterer Sjøvoll.

Flaut

Han peker spesielt på én årsak til hvorfor.

- Det er mange som ønsker å kjøpe personlig trener, men som ikke tør. De synes det er flaut å bli korrigert på foran andre. I dette lokalet kan alle slippe seg mer løs. Det skal være lov å rope litt og ta skikkelig i, sier Sjøvoll.

Are Kjellså (51) har hatt Sjøvoll som personlig trener i snaue fire måneder. Han trente i PT-rommet for første gang denne uka.

- Ja, nå er dette torturkammeret mitt, humrer han.

Han synes for øvrig ikke det er flaut å trene med personlig trener blant folk.

Misunnelig på helsa og kroppen

- Men det er jo fordeler med å trene i et lukket rom. Da slipper jeg forstyrrelser fra andre. Jeg vil få best mulig resultat av treningen, sier Kjellså.

Trond Chitussi, personlig trener på Sky fitness, mener at det er nødvendig å skille seg ut i markedet.

– I dag må en personlig trener være mye mer enn bare en person som hjelper til under treningsøkta. Jeg ønsker også å være en livsstilscoach, som skal ta opp viktige temaer som for eksempel kosthold. I tillegg er jeg opptatt av å kartlegge både kortsiktige og langsiktige mål sammen med kunden, sier Chitussi.

Han bruker mye tid på å følge med på treningstrendene i både inn- og utland.

– Først og fremst sier trendforskere at det er noe helt annet enn bilen, hytta eller huset naboen vil være misunnelig på i tiden framover – men den gode helsa og kroppen, sier Chitussi.

Lekestativ for voksne

Treningsrommet på Stamina Aspmyra består av vanlige treningsapparater som knebøystativ og manualer. I tillegg har de lagt kunstgress på deler av gulvet, samt plassert et klatrestativ midt i rommet.

- Dette er et lekestativ for voksne, sier Sjøvoll, som er opptatt av trening uten apparater.

- Apparater gir styrte bevegelser. I dette lekestativet skal man bruke egen kroppsvekt til å klatre og ha det moro. Vi stammer fra apene, så jeg synes vi må huske på å være apekatter en gang iblant, sier Sjøvoll.