Det er Magic North som har kjøpt anlegget der Saltstraumen Opplevelsessenter har holdt til.

- Bygget, ikke selskapet, understreker Kirsten Marie Holmen i ei pressemelding.

Bygget kostet 25 millioner å føre opp - og ble solgt for 2,1 millioner. Magic North vil bruke etterligere et par millioner på utvikling av opplevelsesdelen.

- Nå skal vi utvikle aktiviteter og opplevelser ved verdens sterkeste malstrøm, en destinasjon som er etterspurt verden over. Vi vil ta utgangspunkt i akkurat det, og i utformingen av anlegget, dels som en strømvirvel, dels som et hvelvet vikingskip. Raud den Rame var fra Godøya. Det tar vi med oss når vi nå starter utviklingen av et helt nytt opplevelsessenter. Anlegget har en kinosal. Nordlyset er i vinden som aldri før, og vi har fascinerende filmer å vise.

På utsiden av anlegget ligger et flott utendørs basseng, hvor norsk fisk (laks) skal få sin plass, opplyser Magic North.

- Vi er i dialog med Gigante Havbruk om drift av utendørsbassenget. Hvor informasjon og læring om norske oppdrettsanlegg og eksport av laks vil være det essensielle.

- Nå har vi overtatt anlegget og er i full gang med å gi et unikt sted spennende innhold. Vi er klar til å ta imot de første gjestene til våren, men vil bruke 2014 til å realisere alle planene våre, ifølge pressemeldingen.

- Vi ønsker også å gjøre bruk av avanserte webkamera og teknologi for å vise publikum hva som skjer under vann, når Saltstraumen viser seg fra sin sterkeste og villeste side, sier Kirsten Holmen.

Event selskapet Magic North har i ti år drevet attraksjonen Magic Ice i Lofoten, og driver også samme type attraksjon i Caribbean på cruise destinasjonen St. Thomas.