Norgesmesterskapet i stein, saks, papir (SSP) er et årlig mesterskap som har blitt avholdt siden 2005. Hittil har NM blitt arrangert i Oslo, Skien, Trondheim og Ås.

25. oktober kommer det til Bodø. NM-finalen arrangeres på utestedet «Hjæm»på Mørkved, og dørene åpner 18.30.

Stammer fra Øst-Asia

Det er dermed første gangen et offisielt NM arrangeres nord for Trøndelag. Det skriver, Norsk forbund for stein, saks, papir, i en pressemelding.

– Norgesmesterskapet i SSP er en viktig tradisjon for forbundet. Vi er derfor glade for å kunne annonsere årets turnering, som finner sted i fylkeshovedstaden Bodø i slutten av denne måneden, sier president, Markus Thonhaugen, i Norsk forbund for stein, saks, papir.

Stein, saks, papir er et enkelt spill som ofte brukes til å avgjøre småting mellom to personer.

Spillet stammer fra Øst-Asia, men er i dag i bruk over store deler av verden, ifølge Wikipedia.

Kvalifiserer til VM

Hver spiller starter med knyttet neve, og beveger armen opp og ned, et avtalt antall ganger, før begge spillerne viser tegnene samtidig.

Hver og en av de tre kombinasjonene trumfer en av de andre, og vice versa.

Forbundet ble startet i 2004 for fremme spillet som beslutningsverktøy, konfliktløsnignsmetode og sport.

NM-deltakelse gjør at man kan kvalifisere til VM. Det norske forbudet er anerkjent av The World Rock Paper Scissors Society, ifølge Thonhaugen.

Riktig tidpunkt

Det rådet lenge usikkerhet rundt hvorvidt årets turnering skulle utsettes. Nå er det imidlertid klart at det blir et NM.

– For forbundet er det viktig å vise bredden i sporten, og at også mindre byer kan få ta del i den inkluderende folkesporten som stein, saks, papir representerer, sier Thonhaugen videre.

Han mener konfliktnivået kan være høyere i Nord-Norge, enn ellers i landet. Spesielt etter den hete OL-debatten som de siste ukene har rast mellom nord og sør.

– Vi mener derfor det er et riktig tidspunkt å introdusere SSP som både beslutningsverktøy, konfliktløsnigsmetode og sport for befolkningen i nord, konkluderer han.