Gå til sidens hovedinnhold

– Mye mer slurv nå

Artikkelen er over 17 år gammel

– Vi ser at det er mye mer slurv i byggebransjen nå enn tidligere, sier bygningssjef Monica Andreassen i Bodø kommune.

– Det er en klar økende tendens til slurv og mangelfull utførelse på byggene. Et gjennomgående problem er for eksempel dårlig fall mot sluk. Det er mulig at bransjen preges av tidspress og press på økonomi, men det er ingen unnskyldning for ikke å gjøre en skikkelig jobb, sier Andreassen.

Bygningssjefen ved byggesakskontoret i Bodø kommunen kommer med en klar anmodning til bransjen om skjerpe rutinene og sørge for at jobben blir gjort skikkelig første gang.

– Når det gjelder den spesielle saken i Ørntuva på Tverlandet er det riktig at vi har trukket tilbake ferdigstillelsen på bakgrunn av resultatene i lydmålingene som ble gjort. Det er et rimelig drastisk skritt fra vår side når vi trekker tilbake ferdigattesten. Men her har foretaket som er ansvarlig for bygget tatt fatt i problemet og gitt beskjed om at de skal løse det.

Likevel skjønner jeg godt frustrerte byggherrer både i Ørntuva og andre steder. For vi får et økende antall rapporter fra uavhengige i bransjen om slurv og feil ved mange bygg, sier Andreassen.