Mona med full kraft

Artikkelen er over 13 år gammel

Politiet mottok natt til i dag et 20-talls meldinger fra publikum om uværskader, men ingen alvorlige. Ingen personer ble skadet. Mange ferger er innstilt på grunn av været.

DEL

For tiden stor byggaktivitet i Bodø kombinert med sterk vind og nedbør ga politiet og brannvesenet en hektisk søndag ettermiddag, kveld og natt. Blant annet veltet et stillas ved Bodø hotell, og påførte en del materielle skader på en bil og et hus. Beboerne i boligen ble midlertidig evakuert før stillaset raste sammen. I tillegg skal sterk vind ha veltet ei flaggstang fra SAS-hotellet.

Politiet opplyser at entreprenørene ved de forskjellige byggeplassene i Bodø raskt ble kontaktet, og fikk sikret anleggene sine.

Også brannvesenet hadde det hektisk i går med å besvare telefonen fra folk som fikk vann i kjelleren.

– Det er også en del gater og veier hvor det flyter mye vann, bekreftet brannvakta. City Nord er påført noen vannskader.

På Reipå slet en flytebrygge seg. Brygga og de 15-20 båtene ble imidlertid reddet før "følget" forlot havna. Også deler av indre havn i Bodø har vært stengt.

På Hunstadmoen ble en kvinnelig bilist overrasket av et møte med en førerløs bil. Trolig er det vinden som har røsket bilen løs. Ferden endte i grøfta.

Også flytrafikken ble berørt av været, med forsinkelser på opp mot halvannen time, mens en maskin fra Mo i Rana til Bodø i går kveld ble innstilt .

Ved Hovedredningssentralen har de hatt en stille og fredelig natt. - Folk har holdt seg til lands, heldigvis, rapporteres det derfra.

Politiet på Helgeland og Harstad har ingen meldinger om at uværet har ført til nevneverdige skader, bortsett fra at to stolper blåste over ende i Kabelvåg.

I Saltdal oppsto det brann et et vedlager under en strømførende kabel, uten andre skader. Ekstremværet som slo inn over Nordland i går ettermiddag har fått navnet Mona og Meteorologisk institutt meldte i går opp til sørvestlig full storm 25 meter per sekund og store nedbørsmengder.

I Nordland er vei og fergesitiausjonen slik:

Fergesambandet Jektvik-Kilboghamn midlertidig innstilt på grunn av tekniske problemer.

E10 - Fergesambandet Melbu- Fiskebøl er midlertidig innstilt på grunn av uvær.

E 6 over Saltfjellet er midlertidig stengt på grunn av uvær.

Ferga mellom Bodø og Moskenes er innstilt på grunn av sterk vind.

Rv 81 - Fergesanbandet Svolvær-Skutvik er midlertidig instilt på grunn av sterk vind.

Rv 80 - Fergesanbandet Bodø-Værøy-Røst-Moskenes er innstilt på grunn av sterk vind.

Artikkeltags