Husøyvær danket ut nordlyset, Lofoten, Bodø og Tromsø som mest brukte søkeord og mest leste artikkel på www.nordnorge.com.

- Bare på noen kveldstimer sist tirsdag, etter at NRK viste et gjensyn med den prisbelønte naturdokumentaren "Sigfred og Ragnar og de syv havstrauman", klikket over 1.000 besøkende seg til artikkelen om Husøyvær i Hamarøy, forteller reiselivssjef Roger Johansen hos NordNorsk Reiseliv.

Dokumentaren er basert på filmklippene Helge Haukeland tok over en tiårs-periode av en dansende Sigfred med midnattssolas røde gjenskinn i fjellene og de gode lydene fra ærfuglene som bakgrunn.

Fortellerstemmen til Leif-Erik Michaelsen ga også dokumentaren en lun og god bakgrunn, mener Johansen.

- NRK Ut i naturen viste også at skjøtselen av kulturlandskapet og ærfuglrøkting i Husøyværet nå er opphørt. Dessverre er denne livsformen og fiskerbondekulturen i ferd med å dø ut flere steder langs kysten. Vi kan være glad for dem som holder stand, slik som på Vegaøyan verdensarvområde. Uansett må TV-programmet ha tent reiselysten til mange nordmenn, som har lyst å besøke Hamarøy og oppleve litt av den gjenværende kystkulturen langs Nordlandskysten, sier en fornøyd reiselivssjef.