- Meningsløse begrunnelser

Ole Hjartøy er på plass i ordførerstolen i Bodø

Ole Hjartøy er på plass i ordførerstolen i Bodø Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Bodøs ordfører Ole Hjartøy mener forsvarssjefens påstander og begrunnelser for at Bodø er uegnet som framtidig kampflybase er meningsløse. Se bildeserier fra flystasjonen

DEL

- Vi har vært kjent med signalene før, men nå er det mer spisset retorikk mot Bodø som valg av ny kampflybase, sier Ole Hjartøy.

- Vokser for fort

Forsvarssjef Harald Sunde anbefaler, som forventet, Ørland som ny kampflybase.

Begrunnelsen fra forsvarssjefen er blant annet at Bodø deler områder med en by med sivilbefolkning, noe man slipper på Ørland.

- Bodø vokser for fort. Det blir for mange innbyggere, hus og bygninger. Ved å legge en base hit har man veldig få utviklingsmuligheter i fremtiden, sa Sunde på pressekonferansen torsdag.

Han stilte spørsmål om det var fornuftig og forsvarlig å investere alle disse pengene i en kampflybase som deler området med en by - og at det ville begrense videreutviklingen av Forsvarets kapasitet.

- Nettopp det at Bodø er en attraktiv by, vil være viktig for videre utviklingsmuligheter for Forsvaret, sier Ole Hjartøy.

- Dette er meningsløse påstander, sier Bodø-ordføreren.

- Dyreste alternativ

Forsvarssjefen påpekte at den eksisterende flystripen ikke kan brukes til F-35-fly, og at den eneste muligheten er å bygge ny rullebane, noe som gjør at Bodø blir det dyreste alternativet.

- Når det gjelder kostnader for ny rullebane, så er dette noe som må gjøres uansett, påpeker Hjartøy.

- Uforståelig

Det som tidligere har vært Bodøs trumfkort, er nå snudd til det negative og brukes mot Bodø som valg av framtidig kampflybase.

Dette er noe Bodøs ordfører reagerer sterkt på.

- Dette er ikke noe som har vært inne i konsekvensanalysen for kampflyvalget tidligere, men er nå de siste månedene brukt på en helt annen måte. Og dette er nærmest et uredelig spill i sluttfasen. Jeg stiller meg i hvert fall totalt uforståelig til de konklusjonene og begrunnelsene som er kommet nå i sluttfasen, sier Ole Hjartøy.

Artikkeltags