May Valle tapte votering

May Valle.

May Valle. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Arne Ivar Mikalsen fra Stokmarknes er valgt til Nordland Venstre stortingskandidat for 2013.

DEL

May Valle fra Hamarøy er på andreplass på lista. Ved votering fikk Mikalsen nominasjonsmøtets tillit med 29 stemmer mot seks for motkandidaten May Valle.

Åshild Opøyen fra Bodø er på tredjeplassen, mens Unge Venstres kandidat, Maria Liljedal, også henne fra Bodø er på femteplass på lista.

– Vi har gjennomført en grundig og åpen prosess hvor alle lagene ble inviterte til å delta, sier nominasjonsmendas leder Svein Helge Martinussen i en pressemelding.

- Valle og Mikalsen er våre meste erfarne og profilerte folk. Det mente lokallagene også og sendte inn flest forslag på disse to, sier Martinussen.

- Det at vi er ferdige med nominasjonen allerede i nå, gir oss en mulighet til å begynne jobben med å vise hvorfor Nordland trenger en av oss på Stortinget. Vi skal reise rundt til flest mulig av lokallagene for å samle inntrykk og meninger om hva partiet bør jobbe med, inn mot programmet, og etterhvert i Stortinget. Nordland er en veldig stort fylke med ulike ufordringer i nord og sør. Vi skal kjenne disse og løsningene på dem i god tid før neste høst.

Her er den øvrige lista:

1. Arne Ivar Mikalsen, Hadsel

2. May Valle, Hamarøy

3. Åshild Opøyen, Bodø

4. Arne Langset, Nesna

5. Maria Liljedal, Bodø (UV)

6. Gøran Rasmussen Åland, Vestvågøy

7. Marthe Lund, Rana

8. Carola Karl Urvik, Vefsn

9. Tor Arne Solvoll, Narvik

10. Marthe Strickert, Andøy

11. Magnar Bøkestad, Bindal

12. Tore Klausen, Bø

13. Hanne Nora Nilssen, Alstahaug

14. Anja Johansen, Vågan

15. Arne B.Vaag, Fauske

Artikkeltags